Cresterea numarului de adoptii in randul cainilor aflati in adapost, obiectivul comun al municipalitatii si al ONG-urilor

Cresterea numarului de adoptii in randul cainilor aflati in adapost, obiectivul comun al municipalitatii si al ONG-urilor

Reprezentanţii mai multor ONG-uri de protecţie a animalelor din Finlanda, Anglia şi Suedia sunt prezenţi în Giurgiu în aceste zile şi ieri, 16 septembrie, aceştia au stat de vorbă cu primarul municipiului, Nicolae Barbu, în vederea perfectării unei bune colabărări care să ducă la creşterea numărului de adopţii în rândul câinilor aflaţi în adăpost.
După o primă discuţie purtată chiar la poarta adăpostului de pe Canalul Plantelor, reprezentanţii acestor ONG-uri din afara ţării şi Magdalena Radu, preşedintele Asociaţiei Pheonix, au fost invitaţi de edilul şef la sediul Primăriei Municipiului Giurgiu, acolo unde s-a bătut palma, în vederea semnării unui protocol de colaborare.
Primarul municipiului le-a transmis partenerilor de la masa discuţiilor că susţine adopţia, mai ales că pentru municipalitate acesta reprezintă un real ajutor, fiind reduse costurile de cazare şi de întreţinere, doar că această procedură trebuie îndeplinită legal, cu respectarea tuturor condiţiilor impuse. Edilul a subliniat faptul că trebuie evitate cazurile în care câinii adoptaţi ajung din nou pe stradă şi că din această cauză, patrupedele vor fi microcipate şi ei care adoptă, dar abandonează ulterior animalele respective, vor fi sancţionaţi. În plus, acesta le-a dat asigurari că, până în prezent, nu au fost eutanasiaţi decât câinii bolnavi şi care nu mai aveau nicio şansă de însănătoşire şi că zvonurile privind eutanasierea şi imposibilitatea adopţiei sunt neîntemeiate.
La propunerea Magdalenei Radu, în zilele următoare, între reprezentanţii acestor ONG-uri şi Primăria Giurgiu va fi semnat un protocol de colaborare care să aibă drept scop creşterea numărului de adopţii, în rândul câinilor aflaţi în custodia municipalităţii.

Ultima modificare: 17.09.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primarul Nicolae Barbu s-a aflat astazi printre copiii giurgiuveni in prima zi de şcoala

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.