Problema incalzirii in sistem centralizat din aceasta iarna, discutata in conferinta de presa

Problema incalzirii in sistem centralizat din aceasta iarna, discutata in conferinta de presa

În conferinţa de presă de ieri, 11 septembrie 2013, primarul Nicolae Barbu a adus în atenţia jurnaliştilor problema preţului Gigacaloriei propus de operatorul de furnizare a energiei termice, S.C. Global Energy Production, pentru încălzirea în sistem centralizat din această iarnă.
Edilul a precizat că zilele trecute a solicitat firmei Global Energy Production o fundamentare a preţului propus de 459,01 lei/Gigacalorie, considerând că este foarte ridicat comparativ cu cel de anul trecut. „Azi dimineaţă mi-a sosit modul de calcul. Am pus personalul de la Monitorizarea Serviciilor şi de la Direcţia Servicii Publice să ceară orice relaţie vizavi de modul cum au calculat preţul. Voi afla şi preţurile cu cât a luat gazul, voi afla şi consumul, voi vedea exact calculaţia şi vom merge pe structura de cost, exact din ce se compune. Oricum, trebuie să-mi justifice diferenţa de la 340 lei, cât a costat gigacaloria anul trecut, la 460 lei. Majorarea de 35 la sută din ce provine? E adevărat că a fost o majorare de preţ la gaz natural, dar de 10 la sută. Prin transferul către Global Energy, din 180 de angajaţi au rămas 120, deci nu mai are nici componenta muncă vie cu costuri suplimentare. Vreau să văd de unde vine această diferenţă”, a menţionat primarul Nicolae Barbu, subliniind că va negocia preţul gigacaloriei cu această societate.
Primarul a vorbit şi despre intenţia de a acorda ajutoare de încălzire pentru persoanele defavorizate, în afara subvenţiei din partea Statului. „Vom vedea dacă păstrăm subvenţia de 20 la sută pentru toată lumea sau, în funcţie de disponibilităţi, scădem subvenţia pentru toată populaţia pentru a ne îndrepta către persoanele vulnerabile. Spre exemplu, dacă anul trecut plăteam 30 de miliarde lei vechi subvenţie pentru toată lumea, acum putem plăti 22 miliarde subvenţie pentru toată lumea şi opt miliarde pentru persoanele vulnerabile. Logica este simplă. Sunt blocuri în care sunt persoane cu probleme financiare, care nu-şi plătesc încălzirea şi au de suferit toţi de pe scara respectivă. Putem găsi o formă ca pe această perioadă de iarnă să beneficieze toată populaţia oraşului de căldură, iar această subvenţie să vină ca un suport pe care oricum îl dădeam către aceste persoane vulnerabile”, a concluzionat edilul şef al municipiului.

Ultima modificare: 12.09.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Au fost stabilite numarul si locatiile sectiilor de votare in vederea desfasurarii alegerilor pentru Camera Agricola Judeteana Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.