Municipalitatea intenţionează să suplimenteze ajutorul de încălzire venit de la Guvern

Municipalitatea intenţionează să suplimenteze ajutorul de încălzire venit de la Guvern

Primăria Municipiului Giurgiu doreşte suplimentarea fondurilor venite de la Guvern pentru asigurarea ajutoarelor de încălzire destinate persoanelor vulnerabile, în acest sens lucrându-se la cadrul legislativ. Prin această măsură, edilul şef, Nicolae Barbu, doreşte ca municipalitatea să vină în sprijinul categoriilor defavorizate de persoane care beneficiază de un venit lunar mic şi care nu reuşesc să îşi achite facturile la energia termică. În plus, neachitarea acestor restanţe afectează şi restul locatarilor, acolo unde nu au fost execuate branşamente pe orizontală, astfel că numărul celor care au de suferit de pe urma neachitării facturilor la căldură, creşte.
Această iniţiativă este susţinută şi de Consiliul Local al Seniorilor care, împreună cu Executivul Primăriei, caută soluţii pentru a o pune în practică. În perioada următoare, administraţia locală va înştiinţa asociaţiile de proprietari despre acest proiect, iar la sediul Primăriei va fi amenajat un birou special unde vor fi primite cereri pentru acest tip de ajutor. Solicitările urmează a fi evaluate, iar calculul ajutoarelor va pleca de la un venit minim/pers de 135 de lei şi va continua până la 600-700 lei/membru de familie, persoanele declarate eligibile urmând să primească acest ajutor, din această iarnă.
Persoanele interesate de primirea acestui ajutor vor fi informate în perioada următoare, pe măsură ce acest proiect se va concretiza.

Ultima modificare: 04.09.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Acord de parteneriat între Direcţia de Asistenţă Socială Giurgiu şi Fundaţia „ESTUAR” Bucureşti pentru depunerea unui proiect social

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.