Sărbătoare în Portul Giurgiu, cu ocazia Zilei Marinei Române şi a Sfântei Maria Mare

Sărbătoare în Portul Giurgiu, cu ocazia Zilei Marinei Române şi a Sfântei Maria Mare

Ca în fiecare an, pe 15 august, autorităţile publice giurgiuvene au sărbătorit şi ieri, în Portul Giurgiu, Ziua Marinei Române şi a Sfântei Maria Mare, în prezenţa unui număr mare de spectatori de toate vârstele, dar şi a Zeului Neptun, însoţit de nimfele sale.
Manifestările au început la ora 9.00, cu intonarea imnului de stat, preşedinte Ligii Navale Române, comandorul Cucu Dumitru vorbind despre semnificaţia acestei zile. Programul a continuat cu oficierea unei slujbe religioase, dar şi cu aruncarea în apele Dunării a unei coroane de flori, în formă de ancoră, de către reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene prezente la eveniment.
Pentru publicul adunat în Portul Giurgiu a cântat Orchestra de Suflători Valahia a Centrului Cultural „Ion Vinea”, iar sportivii de la cluburile “Aquila” şi “Nova Force” au fost autorii unor demonstraţii de arte marţiale. Cel mai aşteptat moment al zilei a fost primirea Zeului Neptun, însoţit de trei nimfe, urmat de desfăşurarea jocurilor marinăreşti la care s-au înscris atât giurgiuveni veterani ai acestor competiţii, cât şi tineri sportivi de la Aquila.
Seara, de la ora 19.00, giurgiuvenii au putut asista la un spectacol muzical – coregrafic susţinut de Orchestra de suflători “Valahia”, Ansamblul folcloric “Doina Dunării” şi de către Georgel Nucă şi invitaţii săi, desfăşurat pe strada pietonală Mircea cel Bătrân.

Ultima modificare: 16.08.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 100 de locuri de muncă pentru şomerii giurgiuveni

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.