Conferinţa de presă bilunară a primarului Nicolae Barbu cu jurnaliştii locali

Conferinţa de presă bilunară a primarului Nicolae Barbu cu jurnaliştii locali

Miercuri, 7 august 2013, în cadrul conferinţei de presă bilunare, primarul Nicolae Barbu a adus în atenţia jurnaliştilor locali mai multe aspecte privind activitatea în curs sau viitoare a administraţiei municipale.
Referitor la Şcoala de vară a studenţilor de la arhitectură, edilul şef a precizat că lucrurile merg spre o finalitate pozitivă. Cei 24 de studenţi înscrişi la concursul de idei pentru transformarea Taberei Stejarul în centru social pentru persoane vârstnice sunt împărţiţi în patru grupe, fiecare grupă având câte un îndrumător. Luni şi marţi au fost zile de documentare, studenţii având la dispoziţie şi medici care i-au informat cu privire la ce ar trebui să cuprindă un centru pentru persoane vârstnice. În următoarele zile, fiecare grupă va elabora câte un proiect, iar duminică, 11 august, va fi prezentat proiectul câştigător.
Primarul Nicolae Barbu a vorbit şi despre faptul că luni, 12 august, consilierii locali vor fi convocaţi în şedinţă extraordinară pentru aprobarea unui proiect cu finanţare europeană nerambursabilă pentru înfiinţarea unui centru de pregătire şi instruire a categoriilor de persoane care nu reuşesc să se integreze pe piaţa muncii. Contribuţia financiară a Primăriei la acest proiect va fi de 0%.
De asemenea, edilul şef a anunţat că, luna aceasta, în şedinţa ordinară se va supune spre aprobare un proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a cimitirelor, aprobat prin HCL nr. 7/31.01.2013. Tot legat de cimitire, primarul Nicolae Barbu a menţionat că în curând va trece la rezilierea contractelor de concesiune pentru locurile de veci care nu sunt întreţinute, baza legală pentru această măsură fiind nu doar HCL nr. 7/31.01.2013, ci şi hotărârile de consiliu din 2009 şi 1993.
Primarul Nicolae Barbu a mai anunţat că licitaţia pentru cele zece locuri de joacă s-a finalizat, iar joi, 8 august, va fi anunţată firma câştigătoare. Licitaţiile pentru reabilitarea Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”, precum şi cea de-a doua etapă a licitaţiei pentru proiectul “Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-GiurgiucuCoridorul9Pan-european de transport” vor avea loc în data de 22 august. În ceea ce priveşte licitaţia pentru dezinsecţia împotriva ţânţarilor, primarul Nicolae Barbu şi-a exprimat speranţa că până vineri, 9 august, aceasta se va finaliza, dacă nu sunt contestaţii. Însă chiar şi în acest caz, primarul a dat asigurarea că va demara campania de dezinsecţie cu resurse din bugetul local aprobat.
În cadrul conferinţei de presă, primarul Nicolae Barbu a dorit să aducă câteva clarificări şi în privinţa problemei locului de joacă din zona Teatrul de Vară, ridicată de deputatul Florian Nicolae. Edilul a precizat că acel spaţiu nu întruneşte condiţiile necesare înfiinţării unui parc pentru copii şi, prin urmare, nu poate fi folosit în acest scop. În municipiu, în afară de cele zece locuri de joacă ce vor fi în curând reabilitate, mai există alte 14 astfel de locuri ce ar putea fi amenajate şi modernizate. În plus, având în vedere numărul mare de cereri de locuri de casă ale tinerilor căsătoriţi, precum şi obligaţia Primăriei de a da în folosinţă gratuită terenuri în acest scop, în baza Legii nr. 15/2003, acel spaţiu va fi dat în folosinţă gratuită tinerilor căsătoriţi pentru construirea de locuinţe proprietate personală.

Ultima modificare: 08.08.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul MODIFICAREA OREI DE DISPUTARE A MECIULUI DINTRE AFC ASTRA SI UNIVERSITATEA CLUJ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.