În Giurgiu s-a început capturarea câinilor cu ajutorul unei arme cu tranchilizant

În Giurgiu s-a început capturarea câinilor cu ajutorul unei arme cu tranchilizant

Pentru ca prinderea câinilor comunitari să fie mai eficientă şi pentru ca această operaţiune să nu-i pună în pericol pe cei implicaţi, mai ales în cazul câinilor mari şi agresivi, municipalitatea a decis să apeleze la varianta folosirii unei arme cu tranchilizant.
În consecinţă, Direcţia Poliţiei Locale Giurgiu a obţinut autorizarea pentru deţinerea unei arme cu tranchilizant şi pentru folosirea ei în scopul capturării câinilor agresivi şi mari, aflaţi pe străzile din municipiu. Astfel, un agent de la Poliţia Locală a fost instruit pentru a folosi această armă şi începând de vineri dimineaţă, s-a început prinderea maidanezilor şi prin această metodă.
În cadrul primei acţiuni de acest gen, desfăşurată vineri, 5 iulie, la primele ore ale dimineţii, au fost prinşi prin această metodă nouă maidanezi. În continuare însă, echipa din cadrul SC Giurgiu Servicii Locale SA care se ocupă de prinderea câinilor fără stăpân din oraş foloseşte şi metoda clasică de prindere, până în prezent fiind capturaţi circa 200 de maidanezi. Câinii ajung la adăpostul de pe Canalul Plantelor, acolo unde primesc îngrijiri medicale, sunt deparazitaţi şi sterilizaţi.
Conducerea Poliţiei Locale Giurgiu dă asigurări că noua metodă de prindere a maidanezilor, cu ajutorul unei arme cu tranchilizant, nu va pune în pericol populaţia. Capurarea câinilor agresivi din zonele aglomerate se va face în intervalul orar 5.00-7.00, iar în timpul zilei, doar în condiţii de maximă siguranţă.

Ultima modificare: 07.07.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul “Târgul gospodarului” îi aşteaptă pe giurgiuveni în acest weekend cu produse tradiţionale

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.