Creşteri semnificative ale încasărilor Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu

Creşteri semnificative ale încasărilor Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu

După primele şase luni ale anului, conducerea Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu a realizat o statistică a încasărilor, comparând această perioadă de referinţă cu prima jumătate a ultimilor trei ani. În condiţiile în care cuantumul impozitelor s-a menţinut acelaşi, municipalitatea având posibilitatea să nu aplice majorări, în primele şase luni ale acestui an, DITL a reuşit să aducă la bugetul local sume medii lunare cu circa 9 miliarde mai mari, decât media ultimilor trei ani.
Mai exact, media lunară înregistrată în 2013 a fost de circa 24 de miliarde de lei vechi, comparativ cu aproximativ 15 miliarde de lei vechi. Sume foarte mari au fost colectate în luna martie a acestui an, atunci când contribuabilii au plătit circa 40 de miliarde de lei vechi, 31 martie fiind şi data limită la care beneficiau de reducerea de 10% , dacă achitau impozitul anual integral.
Creşterea spectaculoasă a gradului de încasare se datorează, potrivit conducerii DITL Giurgiu, faptului că această instituţie transmite mesaje clare restanţierilor, respectiv somaţii de plată, dar şi aplică măsuri ferme, precum executarea silită.
O altă măsura care a adus circa un miliard de lei vechi în plus, pe lună, la bugetul încasat, a fost eşalonarea datoriilor, măsură la care au apelat peste 20 de firme care înregistrau restanţe. Până în prezent, şi-au achitat impozitele circa 800 de persoane juridice din 2.200 înregistrate în municipiu şi circa 10.000 din 25.000 de persoane fizice.

Ultima modificare: 05.07.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE DE POLIŢIA LOCALĂ ÎN PERIOADA 20.06.2013-30.06.2013

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.