Întâlnire a membrilor Grupului local de lucru privind incluziunea cetăţenilor de etnie romă

Întâlnire a membrilor Grupului local de lucru privind incluziunea cetăţenilor de etnie romă

Vineri, 26 aprilie 2013, în sala de şedinţe a Consiliului Local Giurgiu a avut loc o întâlnire a membrilor Grupului local de lucru privind incluziunea cetăţenilor de etnie romă (GLL), înfiinţat prin HCL nr. 33 din 31 ianuarie 2013 în baza Strategiei Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome pentru perioada 2012-2020. Strategia prevede ca grupurile locale de lucru să fie formate din membri ai Consiliului Local, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale, expertul local pentru romi, membri ai organizaţiilor nonguvernamentale şi un delegat al comunităţii locale a romilor din Grupul de Iniţiativă Locală. La nivelul municipiului Giurgiu, GLL este format din viceprimarul Alexandru Vladu, reprezentanţi ai AJOFM Giurgiu, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Giurgiu, Instituţia Prefectului, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Populaţiei Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, Direcţia Poliţia Locală, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Giurgiu, Asociaţia Ketaness 2006 Giurgiu, un mediator şcolar de la Şcoala Gimnazială nr. 10, un mediator sanitar de la Direcţia de Asistenţă Socială, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Giurgiu, un membru al comunităţii romilor, precum şi expertul local pentru romi de la Direcţia de Asistenţă Socială.

În cadrul întâlnirii, membrii GLL prezidaţi de dl. viceprimar Alexandru Vladu au analizat stadiul măsurilor întreprinse de la constituirea Grupului şi până în prezent, stadiul implementării Planului Local de Acţiune privind incluziunea cetăţenilor de etnie romă din municipiul Giurgiu, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 57/28 februarie 2013, şi au făcut propuneri privind acţiunile ce se vor desfăşura în următoarea perioadă, cum ar fi găsirea de proiecte cu finanţare europeană adresate cetăţenilor de etnie romă, pe linie cultural-socială, sau sprijinirea persoanelor de etnie romă care vor să-şi înfiinţeze societăţi particulare pentru activităţi productive şi/sau comerciale.

Între acţiunile deja realizate până în prezent de GLL se numără promovarea unei hotărâri a Consiliului Local privind înfiinţarea a zece mediatori sanitari, un proiect al Consiliului Local prin care s-a acordat un sprijin financiar pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Romilor, precum şi angajarea de personal din rândul cetăţenilor de etnie romă în cadrul Primăriei Municipiului Giurgiu şi al structurilor subordonate.

GLL şi-a propus ca astfel de întâlniri de lucru să fie organizate la fiecare două luni.

Ultima modificare: 29.04.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Consiliul Local al Tinerilor s-a întrunit ieri în prima ședință de lucru

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.