Fostul mare campion olimpic la caiac-canoe, Ivan Patzaichin, s-a întâlnit la sediul Primăriei Municipiului Giurgiu cu edilul Nicolae Barbu

Fostul mare campion olimpic la caiac-canoe, Ivan Patzaichin, s-a întâlnit la sediul Primăriei Municipiului Giurgiu cu edilul Nicolae Barbu

Astăzi, 16 aprilie 2013, fostul mare campion olimpic la caiac-canoe, Ivan Patzaichin, s-a întâlnit la sediul Primăriei Municipiului Giurgiu cu primarul Nicolae Barbu pentru a pune bazele unei colaborări în cadrul celei mai recente campanii iniţiate de Asociaţia Ivan Patzaichin Mila 23 în parteneriat cu Administraţia Naţională „Apele Române” – „Descoperă Rowmania/România naturală văzută din barcă”.

Campania constă în organizarea unei serii de evenimente (mini festivaluri) în perioada mai -august, în mai multe oraşe din ţară străbătute de râuri sau cu deschidere la lacuri (Bucureşti, Oradea, Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Buzău, Bacău, Iaşi, Constanţa, Brăila, Galaţi, Alba Iulia, Arad, Călăraşi, Giurgiu, Craiova, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe) şi are ca scop promovarea ecoturismului, valorificarea patrimoniului local şi a resurselor naturale, precum şi informarea cu privire la eforturile depuse pentru exploatarea eficientă şi responsabilă a acestor resurse.

„Nu e pentru prima dată când sunt la Giurgiu şi vreau să fac aici un centru important pentru sportul romanesc. Încercăm să promovăm acest gen de mişcare şi să ne folosim de patrimoniul apelor din România. Împreună cu Primăria Giurgiu vrem să facem ceva pentru ţara noastră şi să o facem cunoscută şi în alt mod. Astăzi vom merge să vizităm locurile unde am putea să amenajam un canal olimpic”, a precizat Ivan Patzaichin referitor la scopul vizitei sale la Giurgiu.

Primarul Nicolae Barbu s-a arătat foarte interesat de acest parteneriat, organizarea unui astfel de eveniment la Giurgiu putând fi punctul de pornire în realizarea proiectelor de dezvoltare turistică urbană propuse prin Masterplanul Euroregiunii Ruse-Giurgiu. „Cu Ivan Patzaichin m-am întâlnit în urmă cu câteva luni şi mi-am manifestat intenţia de a face un canal pentru sporturi nautice la Giurgiu, la Malu Roşu, pe Dunărică, cu ajutorul fondurilor europene atrase în cadrul unui program transfrontalier. Vreau ca Giurgiu să intre în circuitul competiţiilor internaţionale, mai ales că sportul este un bun ambasador şi implică atragerea de investitori. Combinat cu Marina-Port, acest canal olimpic ar putea atrage bucureştenii la Giurgiu. Proiectul ar putea fi început în acest an, urmând ca anul viitor să putem beneficia de finanţare”, a precizat primarul municipiului.

La Giurgiu, festivalul se va desfăşura cel mai probabil în luna iulie, edilul şef Nicolae Barbu exprimându-şi intenţia de a corela acest eveniment cu alte două proiecte importante pentru Giurgiu –Pluta Dunării 2013, care va porni pe 20 iunie din Apatin (Serbia), iar în drumul ei spre Tulcea va acosta la Giurgiu pe 22 iulie, şi Capitala Culturală Europeană 2019, proiect în care oraşul bulgar Ruse va asocia la programul competiţiei pentru titlul de capitală culturală europeană un teritoriu din Euroregiunea Ruse-Giurgiu. Festivalul va cuprinde astfel, pe lângă competiţii sportive cu ambarcaţiuni dezvoltate de Ivan Patzaichin, activităţi culturale, artistice, sportive şi de agrement desfăşurate în comun cu oraşul vecin Ruse.

Ultima modificare: 16.04.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Autorităţile locale pregătesc “Zilele oraşului Giurgiu 2013″

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.