Colaborarea transfrontalieră dintre Ruse şi Giurgiu încurajată de oficiali germani

Colaborarea transfrontalieră dintre Ruse şi Giurgiu încurajată de oficiali germani

După ce ieri, 4 aprilie, a participat la mai multe întrevederi cu oficiali ai Guvernului României, astăzi, 5 aprilie, ministrul pentru Bundesrat, Afaceri Europene şi Internaţionale al landului german Baden-Württemberg, dl. Peter Friedrich, a efectuat o vizită de lucru la Giurgiu. Însoţit de o delegaţie numeroasă, formată şi din reprezentanţi ai Ambasadei Germaniei în România şi ai Ministerului de Externe, şi din care a făcut parte şi secretarul general al Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, dl. Eric Bartha, ministrul Peter Friedrich, a fost primit de primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, la o discuţie privată.

Agenda întâlnirii a cuprins şi o întâlnire în sala de şedinţe a Consiliului Local, la care au fost prezenţi, pe lângă membri ai Executivului Primăriei şi reprezentanţi ai mediului de afaceri local. Cel care a deschis şedinţa a fost edilul Nicolae Barbu. Primarul a vorbit despre oportunităţile de cooperare transfrontalieră, strategiile de dezvoltare ale administraţiilor locale din Ruse şi Giurgiu, dar le-a vorbit celor prezenţi şi despre landul german Baden-Württemberg, reprezentat de ministrul Peter Friedrich. După prezentarea Masterplanului Euroregiunii Giurgiu-Ruse şi a Profilului Investiţional, a luat cuvântul şi invitatul german, acesta apreciind intenţia de dezvoltare în comun a celor două oraşe vecine, respectiv Giurgiu şi Ruse.

Ministrul pentru Bundesrat, Afaceri Europene şi Internaţionale al landului german Baden-Württemberg a amintit şi despre Strategia Dunării: “Graţie acestei strategii beneficiem astăzi de relaţii de cooperare foarte bune şi în acest sens am dorit nu doar discuţii la nivel guvernamental, dar şi vizite în teren”, a declarat Peter Friedrich, care a creionat şi câteva domenii de dezvoltare aflate pe lista de priorităţi a landului pe care îl reprezintă. Este vorba despre coordonarea şi susţinerea IMM-urilor, sporirea competitivităţii economice, crearea capacităţii performanţei administrative, protecţia mediului şi dezvoltarea societăţii civile, ca motor de dezvoltare pentru întreaga comunitate. Intervenţia ministrului Peter Friedrich s-a finalizat cu lansarea unei invitaţii către administraţia locală giurgiuveană de a participa la un schimb de experienţă, în landul Baden-Württemberg.

Înainte ca delegaţia să părăsească Primăria Giurgiu, îndreptându-se către Ruse, acolo unde era aşteptată de către primarul Plamen Stoilov, edilul Nicolae Barbu i-a solicitat sprijinul ministrului german de a susţine proiectul comun româno-bulgar pentru aderarea la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2019.

Întâlnirea s-a încheiat cu un schimb de cadouri, după care ministrul Peter Friedrich, însoţit de membrii delegaţiei sale şi de primarul Nicolae Barbu, a plecat către Ruse.

Ultima modificare: 05.04.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Ministrul pentru Bundesrat, Afaceri Europene şi Internaţionale al landului Baden-Württemberg, dl. Peter Friedrich, în vizită de lucru la Primăria Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.