Sondaj de opinie în rândul giurgiuvenilor realizat de municipalitate

Sondaj de opinie în rândul giurgiuvenilor realizat de municipalitate

Din dorinţa de a respecta dreptul cetăţenilor de a participa la luarea deciziilor privind soluţionarea problemelor locale de interes deosebit, dar şi pentru a afla care sunt nevoile şi preferinţele giurgiuvenilor, municipalitatea a dispus realizarea unui sondaj de opinie cu privire la mai multe aspecte, între care elaborarea unor proiecte pentru sistematizarea zonei centrale a oraşului, modul de stabilire a impozitelor şi taxelor local, priorităţile de investiţii. Pentru buna desfăşurare a sondajului, pentru exactitatea şi transparenţa acestuia, s-a apelat la experienţa unei firme specializate în domeniu.

Giurgiuvenii şi-au putut exprima astfel opinia cu privire la situaţia străzilor pietonale Mircea cel Bătrân şi Gării, locaţia unde preferă să fie amenajat un ştrand, problema câinilor comunitari, introducerea unei taxe de habitat care să asigure reducerea costurilor pentru colectarea gunoiului menajer, plata unei taxe lunare pentru întreţinerea locurilor de veci de către S.C. Întreţinerea Peisagistică a Spaţiilor Verzi S.A. Giurgiu sau construirea de locuinţe sociale în parteneriat public-privat.

Conform rezultatelor sondajului, 90% din cei chestionaţi sunt de acord cu instalarea unui sistem de monitorizare video a oraşului, pentru o mai bună siguranţă, 86% vor să fie introdusă taxa de habitat care să asigure reducerea costurilor pentru colectarea gunoiului menajer, 90% sunt de acord cu construirea locuinţelor sociale în parteneriat public-privat, iar 53% preferă ca strada Mircea cel Bătrân să fie pietonală doar la sfârşit de săptămână, de vineri seara, ora 18,00, până duminică, la ora 24,00. În ceea ce priveşte strada Gării, 45% dintre cei intervievaţi vor ca aceasta să rămână pietonală tot timpul, 31% vor să fie pietonală doar vara, în timp ce 11% vor să fie pietonală doar la sfârşit de săptămână.

Ultima modificare: 02.04.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primarul Nicolae Barbu i-a felicitat astăzi salvatorii de la ISU Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.