700 de puieţi de mesteacăn au fost achiziţionaţi de municipalitate pentru a fi plantaţi în oraş

700 de puieţi de mesteacăn au fost achiziţionaţi de municipalitate pentru a fi plantaţi în oraş

Angajaţii Societăţii Întreţinerea Peisagistică a Spaţiilor Verzi au descărcat în această dimineaţă 700 de puieţi de mesteacăn, aduşi din Ungaria, ce urmează să fie plantaţi în municipiu în perioada următoare.

Mestecenii, din soiurile elegant şi tristis, au fost descărcaţi şi depozitaţi temporar în incinta serelor ce aparţin administraţiei locale, până când vremea va permite plantarea lor în mai multe zone din oraş. Cei mai mulţi puieţi, 200 la număr, sunt destinaţi Parcului Tinerilor Căsătoriţi ce se doreşte a fi amenajat în apropierea Gării Giurgiu, câte 150 vor fi plantaţi pe Aleea Platelor şi în Cartierul Tineretului, iar câte 100 de mesteceni vor prinde rădăcini pe şoseaua Prieteniei şi în zona Vamă.

Conducerea Societăţii Întreţinerea Peisagistică a Spaţiilor Verzi face apel către giurgiuveni să participe la plantarea acestor copaci în luna aprilie şi lansează rugămintea ca puieţii să nu fie rupţi sau vandalizaţi. Costul transportului şi al mestecenilor ce vor înfrumuseţa oraşul se ridică la circa 70.000 de lei.

Mestecenii aduşi din Ungaria au o înălţime de circa trei metri, sunt foarte rezistenţi, iubitori de lumină şi se pot adapta la mai multe tipuri de soluri, fiind consideraţi unii dintre cei mai apreciaţi arbori, în special pentru aspectul deosebit dat de coaja sa.

Ultima modificare: 27.03.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Ruse poate deveni Capitală Culturală Europeană în 2019 cu sprijinul municipiului Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.