Municipalitatea se pregăteşte pentru “Ora Pământului”

Municipalitatea se pregăteşte pentru “Ora Pământului”

Şi în acest an municipalitatea va răspunde afirmativ la invitaţia lansată de organizatorii evenimentului denumit “Earth Hour” sau „Ora Pământului” şi va derula o serie de acţiuni care au drept mesaj protejarea mediului. Printre acestea se numără activităţile de plantare de arbori şi arbuşti iniţiate deja de Societatea Întreţinerea Peisagistică a Spaţiilor Verzi, dar şi de sădire de flori crescute în pepiniera proprie.

Pentru ziua de 23 martie, dedicată acestei mişcări internaţionale, Primăria Municipiului Giurgiu, împreună cu Organizaţia Nonguvernamentală “Asociaţia Tinerilor – În pas cu viitorul”, a programat o acţiune dedicată în exclusivitate acestui eveniment, care se va desfăşura între orele 19:00 – 22: 00, pe platoul din faţa Teatrului „Tudor Vianu”. Din program fac parte spectacole de muzică şi dans, lansarea lampioanelor zburătoare dar şi împărţirea de tricouri inscripţionate cu mesaje scrise cu vopsea fluorescentă.

Întreaga manifestare va fi mediatizată prin distribuirea de fluturaşi, prin care cetăţenii municipiului Giurgiu vor fi informaţi şi cu privire la apelul făcut de autorităţile locale, pentru reducerea consumului de energie electrică între orele 20:30-21:30. Şi cum era de aşteptat, în acest interval orar iluminatul public va fi întrerupt.

„Ora Pământului” este o mişcare iniţiată şi coordonată la nivel global de World Wide Fund for Nature (WWF) în 2007. De atunci această acţiune simbol a cucerit la ultima ediţie 6.500 de oraşe din 153 de ţări, demonstrând că aproape 2 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător.

Ultima modificare: 19.03.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Gropile şi lucrările de pe domeniul public din municipiu au fost inventariate

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.