Excelenţa Sa, ambasadorul României în Slovenia s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în oraşul natal

Excelenţa Sa, ambasadorul României în Slovenia s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în oraşul natal

La invitaţia transmisă de edilul municipiului Nicolae Barbu, Excelenţa Sa, ambasadorul României în Slovenia, Marius Cosmin Boiangiu a efectuat astăzi, 16 martie, o vizită în oraşul natal, la Primăria Municipiului Giurgiu.

Înaltul oficial a ajuns la sediul administraţiei locale în jurul orei 10.00 şi a participat la o întrevedere privată cu primarul Nicolae Barbu, în timpul căreia au fost descoperite obiective comune între activitatea desfăşurată de Excelenţa Sa la Ambasada României în Slovenia, şi cea a edilului municipiului.

De pe agenda de lucru a vizitei de astăzi a făcut parte şi o întâlnire cu reprezentanţii Executivului administraţiei locale, găzduită de sala de şedinţe a Consiliului Local, acolo unde primarul municipiului i-a urat bun venit Excelenţei Sale. Edilul şef a găsit mai mult decât binevenită această vizită, la doar câteva zile de la cea efectuată de ambasadorul Sloveniei în România, Excelenţa Sa, doamna Jadranka Šturm Kocjan şi a spus că toate aceste demersuri sunt oportune pentru dezvoltarea unei gândiri în comun, în ceea ce priveşte dezvoltarea economică a celor două state. “Este un lucru pozitiv pentru municipalitate prezenţa reprezentanţilor de seamă ai marilor oraşe europene, şi doar prezentându-le programul nostru de dezvoltare avem speranţa că o parte dintre idei îşi vor găsi finalitatea”, a concluzionat primarul Barbu, înainte de a-i da cuvântului şeful Serviciului Strategii, Proiecte şi Cooperare Interregională din cadrul Primăriei Giurgiu, Ianca Meca, pentru a prezenta Masterplanul Euroregiunii Giurgiu-Ruse.

Gândirea de a pune pe picioare o dezvoltare regională, transfrontalieră în cazul Euroregiunii Giurgiu-Ruse, şi nu una independentă de alte oraşe şi state vecine, a fost dezoltată ulterior de primarul Barbu care i-a vorbit Excelenţei Sale despre strategia municipiului Giurgiu. Aceasta se doreşte a fi în armonie cu cea elaborată de Municipalitatea din Ruse şi luând în calcul următorul ciclu de finanţare europeană, 2014-2020.

Discursul ambasadorului României în Slovenia, Excelenţa Sa Marius Cosmin Boiangiu, început cu formula “dragi concitadini”, a cuprins aprecieri la adresa administraţiei locale, cu privire la gândirea de viitor pe care o are Executivul Primăriei, incluzând aici potenţialul de atragere a fondurilor europene. Înaltul oficial şi-a exprimat fără rezerve intenţia vădită de a sprijini relaţiile economice de colaborare între administraţii locale din Slovenia şi cele din România, dar şi între oameni de afaceri sloveni şi români şi a declarat că încearcă să potenţeze imaginea oraşului natal în toate discuţiile pe care le poartă în afara ţării. Excelenţa Sa a dat exemplu de domenii în care Slovenia excelează şi care pot constitui “un plus” în contextul unei colaborări cu România şi a accentuat faptul că Strategia Dunării reprezintă calea de dezvoltare a oraşului Giurgiu.

Întâlnirea s-a încheiat cu declaraţia înaltului oficial de a încerca să aducă în Giurgiu oameni de afaceri şi de a înlesni relaţii de colaborare. În plus, Excelenţa Sa a adresat şi un îndemn către giurgiuveni, acela de a gândi în comun la capitolul legat de dezvoltarea comunităţii locale şi a urat un an bun Primăriei Municipiului Giurgiu, dar şi giurgiuvenilor.

Ultima modificare: 16.03.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Municipiile Giurgiu şi Ruse se asociază pentru a câştiga titlul de “Capitală culturală europeană” în 2019

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.