Municipiile Giurgiu şi Ruse se asociază pentru a câştiga titlul de “Capitală culturală europeană” în 2019

Municipiile Giurgiu şi Ruse se asociază pentru a câştiga titlul de “Capitală culturală europeană” în 2019

Municipalitatea din Ruse, invitată să facă parte din selecţia pentru titlul de “Capitală culturală europeană” în anul 2019, în competiţie cu un oraş din Italia, a lansat propunerea Primăriei Municipiului Giurgiu de a i se alătura în acest demers. Aşadar, cele două administraţii locale, din Giurgiu şi Ruse, vor să construiască un parteneriat solid care să aducă acest titlul în Euroregiunea Giurgiu – Ruse, recunoscută pentru buna colaborare transfrontalieră din ultimii ani.

Anunţul oficial al acestui eveniment a fost făcut recent de primarul Nicolae Barbu în cadrul unei întâlniri oficiale, atunci când a specificat faptul că “actul de naştere” al acestei entităţi va fi reprezentat de data de 25 martie, când se va semna la Ruse protocolul de colaborare în acest sens.

Dacă Euroregiunea Giurgiu – Ruse ar deveni în 2019 –“Capitala transfrontalieră culturală europeană”, acest fapt s-ar traduce într-un important capital de imagine pentru ambele oraşe dunărene, dar şi în investiţii consistente în domeniul urban, edilitar, turistic şi nu în ultimul rând cultural.

Ultima modificare: 15.03.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Programul casieriilor Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu prelungit cu o oră

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.