Ambasadorul Franţei în România a depus astăzi o coroană de flori la Monumentul Armatei Franceze din Parcul Alei

Ambasadorul Franţei în România a depus astăzi o coroană de flori la Monumentul Armatei Franceze din Parcul Alei

Aflat într-un tur al oraşelor româneşti, de la est la vest, pentru a cunoaşte administraţiile locale, proiectele acestora, dar şi oportunităţile investiţionale ce pot fi prezentate oamenilor de afaceri francezi, Excelenţa Sa, ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin a vizitat astăzi, 5 martie şi municipiul Giurgiu.

Înaltul oficial a făcut o scurtă oprire la sediul Instituţiei Prefectului Giurgiu, urmată de vizita desfăşurată la Primăria Municipiului Giurgiu, vizită ce a cuprins atât o întrevedere cu edilul municipiului, Nicolae Barbu, dar şi participarea la o scurtă întâlnire cu reprezentanţii administraţiei locale. Delegaţiei franceze conduse de ambasadorul Philippe Gustin i-a fost prezentat, pe scurt, Masterplanul Euroregiunii Giurgiu – Ruse, proiectele vizate în cadrul acestui document programatic fiind catalogate de oaspetele francez drept interesante şi de viitor.

Edilul municipiului i-a lansat invitaţia ambasadorului Franţei de a vizita oraşul nostru şi cu altă ocazie, pentru a-i fi prezentate atât locurile frumoase şi de referinţă din Giurgiu, dar şi pe cele în care pot fi dezvoltate proiecte investiţionale. Întâlnirea din sala de consiliu s-a finalizat după a avut loc un schimb de cadouri între primarul municipiului Nicolae Barbu şi Excelenţa Sa, ambasadorul Franţei în România.

Vizita a continuat în Parcul Alei, la Monumentul Armatei Franceze, ridicat în cinstea eliberării oraşului de către armatele române şi franceze, la data de 10 noiembrie 1918. În cadru solemn a avut loc o ceremonie de depunere de coroane, deschisă de delegaţia franceză, urmată de susţinerea discursurilor de către Excelenţa Sa, ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, prefectul judeţului, Nina Carmen Crişu dar şi de primarul oraşului, Nicolae Barbu. Cu acest prilej, oficialităţile au amintit despre importanţa luptelor duse în comun de francezi şi români din timpul Primului Război Mondial, dar şi despre momentul eliberării oraşului din noiembrie 1918.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Gărzilor de Onoare, în aplauzele oaspeţilor dar şi ale gazdelor din Parcul Alei, înaltul oficial părăsind oraşul Giurgiu despre care s-a declarat încântat că l-a vizitat, atât pentru trecutul comun pe care îl are cu poporul francez, dar şi pentru premisele de colaborare din viitor.

Ultima modificare: 05.03.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin va vizita mâine municipiul Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.