Administraţia locală se preocupă pentru a rezolva problema locuinţelor sociale

Administraţia locală se preocupă pentru a rezolva problema locuinţelor sociale

Pentru că una dintre cele mai dese probleme pe care le acuză cetăţenii în cadrul audienţelor cu primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, sau cu cei doi viceprimari, este lipsa locuinţelor sociale, executivul Primăriei depune eforturi pentru a găsi soluţii la această problemă. Referitor la cele aproximativ 1.000 de cereri pentru astfel de locuinţe primite de către administraţia locală, edilul municipiului Nicolae Barbu a declarat recent că în acest moment se află în discuţii cu o firmă privată, care a construit la Constanţa peste o mie de locuinţe sociale.

Pentru acest proiect au fost identificate în municipiu trei cămine, două în cartierul Tineretului şi un altul în zona Istru, blocuri care ar putea fi reamenajate şi modernizate, cu fonduri private, în urma încheierii unui contract între municipalitate şi o firmă de profil.

În acest fel, investiţia majoră ar fi asigurată de o firmă privată, iar Primăria Giurgiu ar asigura doar utilităţile, adică racordul la apă, canalizare şi electricitate. Locuinţele respective se adresează persoanelor fără venit sau cu venituri modeste, urmând ca printr-un regulament să fie stabilite condiţiile contractuale, costul chiriei dar şi procentul pe care municipalitatea ar urma să îl suporte pentru familiile cu posibilităţi materiale reduse.

Ultima modificare: 10.02.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Adăpostul pentru câini din municipiu se află în plin proces de extindere

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.