ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI A FOST SĂRBĂTORITĂ ŞI LA GIURGIU

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI A FOST SĂRBĂTORITĂ ŞI LA GIURGIU

Primăria municipiului Giurgiu a sărbătorit sâmbătă, 1 decembrie 2012, „Ziua Naţională a României”, fiind organizate cu acest prilej o serie de manifestări tradiţionale dedicate Sărbătorii Naţionale. Prima locaţie care a găzduit o astfel de acţiune a fost Parcul Elevilor. La ora 10,00 a avut loc primirea oficialităţilor şi intonarea Imnului de Stat al României de către fanfara Centrului Cultural „Ion Vinea”, după care a urmat depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului, cei ai Primăriei municipiului Giurgiu, ai Consiliului Judeţean dar şi ai asociaţiilor, organizaţiilor, partidelor politice şi cei ai Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au deplasat apoi la Biserica Eroilor, acolo unde au continuat festivităţile dedicate acestei zile. În cinstea celor căzuţi pe câmpul de luptă a fost oficiată o slujbă religioasă de către PS Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, împreună cu un sobor de preoţi, după care au fost depuse coroane de flori la Mausoleul Eroilor.

Seria manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a continuat după ora 11,00, în Piaţa Tricolorului. În prezenţa unui număr foarte mare de giurgiuveni de toate vârstele, primarul municipiului Nicolae Barbu a rostit de la tribuna oficială un discurs aniversar, urmat apoi de prezentarea tehnicii din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi nu în ultimul rând din dotarea Poliţiei Locale Giurgiu. Evenimentul s-a încheiat cu mult aşteptata paradă militară aplaudată de toţi cei prezenţi.

Ultima modificare: 01.12.2012 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Şedinţă ordinară la Consiliul Local al municipiului Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.