Primăria amenajează refugii în patru locaţii de pe şoseaua Bucureşti

Primăria amenajează refugii în patru locaţii de pe şoseaua Bucureşti

Primăria municipiului Giurgiu a demarat recent un proiect urbanistic conform căruia “patru puncte critice” de pe şoseaua Bucureşti, acolo unde au avut loc multiple accidente rutiere soldate şi cu victime, să fie reamenajate, pentru siguranţa pietonilor.

Mai exact, patru treceri de pietoni, dintre care trei nesemaforizate (zona Pasarelă, intersecţiile cu străzile Acetilenei şi Ierusalim) şi una semaforizată (intersecţia cu b-dul Daciei) vor fi modernizate prin construirea de refugii care să le permită pietonilor traversarea bulevardului Bucureşti în siguranţă. Locaţiile vor fi şi mai bine iluminate prin semaforizare cu leduri,cu încărcare solară, dar şi cu lumini intermitente amplasate la o înălţime corespunzătoare. În prezent, lucrătorii ADPP Giurgiu şi ai unei firme specializate lucrează la două astfel de amenajări, urmând ca în cel mult trei săptămâni întregul proiect să fie gata, aşa cum a dat asigurări directorul ADPP Giurgiu, Marian Mihalcea.

Conform arhitectului şef al Primăriei municipiului Giurgiu, Anne Marie Gacichievici construcţiile au fost gândite ca un labirint, în care privirea trecătorului va fi îndreptată tot timpul spre sensul de deplasare a autovehiculelor, pentru a permite o asigurare corespunzătoare.

Ultima modificare: 27.11.2012 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Întâlnire a municipalităţii cu reprezentanţii societăţilor care asigură alimentarea cu gaze a oraşului

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.