MĂSURI PENTRU PROTEJAREA PERSOANELOR VULNERABILE, ÎN PERIOADA GERULUI

MĂSURI PENTRU PROTEJAREA PERSOANELOR VULNERABILE, ÎN PERIOADA GERULUI

Atenţionarea meteorologică COD GALBEN de ger emisă pentru această perioadă a impus luarea de măsuri din partea autorităților pentru a preveni producerea unor situații de urgență.

Este cazul persoanelor fără adăpost sau al bătrânilor singuri fără încălzire, temperaturile extrem de scăzute punându-le viața în pericol. Weekendul trecut Agenții Poliției Locale au transportat patru persoane la Centrul de Primiri în Regim de Urgență din cadrul Direcției de Asistență Socială, în urma sesizărilor telefonice primite la Dispecerat. Tot în weekendul trecut alte patru persoane au fost cazate la Centru, dintre care două au rămas doar peste noapte, alegând să se întoarcă la domiciliul lor din Slobozia. În prezent, în Centrul de Primiri în Regim de Urgență sunt cazate 12 persoane, dintre care nouă bărbați și trei femei. Pe lângă cazare și mese calde, acestora li se asigură asistență medicală și psihologică.

În același timp, în weekend s-a lucrat și la deszăpezire și îndepărtarea țurțurilor, municipalitatea continuând eforturile pentru ca străzile orașului să fie practicabile.

Având în vedere că atenționarea meteorologică de COD GALBEN s-a transformat în COD PORTOCALIU pentru zilele de 9 și 10 ianuarie, cu minime cuprinse între -29 şi -15 grade și maxime între -15 şi -10 grade, cetățenii sunt rugați să evite deplasările în spații deschise și expunerea prelungită la frig, să consume cât mai multe lichide (ceaiuri și supe calde), fructe și legume, alimente bogate în proteine, să evite consumul de alcool și cofeină, să-și protejeze extremitățile prin purtarea de mănuși, căciuli și încălțăminte adecvate. În această perioadă o atenție specială trebuie să se acorde copiilor și bătrânilor. Copiii nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător. Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

Pentru semnalarea situațiilor de urgență (persoane fără adăpost, bătrâni singuri în condiții precare etc.) rămâne în continuare la dispoziția cetățenilor telefonul Dispeceratului Poliției Locale – 0372 735 331.

Ultima modificare: 09.01.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul GSL A ACȚIONAT CONTINUU CU UTILAJE, PESTE 7 ORE, PENTRU CA ÎN MUNICIPIUL GIURGIU SĂ SE CIRCULE ÎN CONDIȚII DE IARNĂ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.