LANSARE DE CARTE “RECURS LA MEMORIE – TIMPUL TRECE… AMINTIRILE RĂMÂN”

LANSARE DE CARTE “RECURS LA MEMORIE – TIMPUL TRECE… AMINTIRILE RĂMÂN”

Lansarea de carte “Recurs la memorie – Timpul trece… Amintirile rămân”, avându-l ca autor pe Petre (Bebe) Călinescu, a reunit astăzi în sala de spectacole a Centrului Cultural “Ion Vinea” oameni de cultură și jurnaliști locali, reprezentanți ai autorităților publice giurgiuvene, între care și viceprimarul Ion Dragomir, apropiați ai autorului, dar și simpli iubitori de carte.

Prof. univ. dr. Constantin Stoenescu, muzeograful Emil Păunescu, prof. Gheorghe Velicu, publicistul Ionel Muscalu, scriitorii Tudor Rădan și Ion Dincă, dar și alți cititori prezenți în sală au luat cuvântul pentru a-și exprima aprecierea față de volumul autobiografic cu valoare documentară ce prezintă întâmplări și personaje din Giurgiul de altădată și pentru a-l recomanda tuturor giurgiuvenilor și în special tinerilor. Aceștia i-au urat totodată succes autorului în scrierea celui de-al doilea volum despre Giurgiu.

Autorul cărții, Petre Călinescu, a explicat că intenția sa este să prezinte o trilogie despre Giurgiu, în care prima parte este volumul tocmai lansat, iar a doua parte, aflată deja în lucru, – o retrospectivă a clasei de mijloc, sau mica burghezie a orașului, în care va vorbi despre cel puțin 250-300 de negustori, inclusiv birjari și lustragii, precum și despre evenimente și întâmplări din perioada interbelică și postbelică. Despre a treia parte, Petre Călinescu a afirmat că este la stadiu de plan.

Ultima modificare: 24.03.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul AMENZILE AU PRIORITATE LA ÎNCASARE!

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.