EXPOZIȚIE DE SPAȚII ACOPERITE DIN LEMN REALIZATĂ DE STUDENȚII DE LA ARHITECTURĂ

EXPOZIȚIE DE SPAȚII ACOPERITE DIN LEMN REALIZATĂ DE STUDENȚII DE LA ARHITECTURĂ

Studenții de anul I de la Universitate de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București au realizat la noi în oraș încă o expoziție, de această dată având ca temă propuneri de spații acoperite din lemn pentru diferite zone ale orașului. Vernisajul expoziției a avut loc vineri, 7 aprilie, la Galeriile de Artă, în prezența primarului Nicolae Barbu, a arhitectului șef al municipiului, Cătălina Vărzaru și mai multor reprezentanți ai Primăriei Giurgiu.
”Propunerile pentru spațiile acoperite sunt realizate pentru orașul Giurgiu în urma unei vizite facute de studenți, în luna noiembrie 2016. Aceștia au vazut siturile și au ales funcțiunile pentru proiecte. Foarte interesante sunt propunerile pentru monumentele istorice, iar pe lângă expoziția de spații acoperite, studenții au realizat în această zi, pe parcursul a două ore, propuneri pentru Canalul Cama, ” a declarat Cătălina Vărzaru, arhitectul șef al municipiului.
Primarul Nicolae Barbu le-a dat asigurări studenților că ideile lor vor fi puse în practică și introduse în planul de viitor de dezvoltare al orașului.
”Prin faptul că noul arhitect al municipiului predă la Facultatea de arhitectură din București, fiind tot timpul în legătură directă cu studenții, am putut dezvolta și mai mult această colaborare. Am avut în toamna anului trecut expoziții acelor relevee pentru toate bisericile monument și a fost ceva de neimaginat. La un moment dat, o parte dintre aceste idei își vor găsi locul în ceea ce vrem să dezvoltăm în municipiul Giurgiu. Avem destule locuri în oraș în care ideile lor să poată fi transpuse”, a subliniat primarul Nicolae Barbu.
Lucrarile studentilor raman in continuare in incinta Galeriei de Arta si expozitia poate fi vizitata, la cerere.

Ultima modificare: 10.04.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul COLEGIUL “ION MAIORESCU” ESTE CÂȘTIGĂTORUL CELEI DE-A ȘASEA EDIȚII A CONCURSULUI “CINE ȘTIE CÂȘTIGĂ”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.