ZILELE MUNICIPIULUI GIURGIU, LA FINAL!

ZILELE MUNICIPIULUI GIURGIU, LA FINAL!

Ultima din cele trei zile dedicate sărbătoririi Muncipiului Giurgiu, 23 aprilie, a fost una plină de evenimente și acțiuni pentru toți locuitorii orașului. După slujba tradiţională de Sfântul Gheorghe, oficiată la Catedrala Episcopală ”Sf. Mare Mucenic Gheorghe”, paleta activităților cultural-artistice din cadrul Primăverii Culturale Giurgiuvene a fost completată de două evenimente la Ateneul “Nicolae Bălănescu”: Expoziția de artă plastică “Giurgiu, lumină, pată și culoare”, de la ora 15.00, și Concertul Orchestrei simfonice “Valahia”, de la ora 18.30.

Expoziția a adus în atenția giurgiuvenilor picturi reprezentând principalele simboluri și repere ale orașului Giurgiu, cum ar fi Turnul Ceasornicului, Podul Prieteniei, Ancora, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Podul Bizetz etc. Picturile au fost semnate de prof. Petra Șerbănescu Tănase, elevi ai Școlii Pupulare de Artă și ai Centrului Cultural “Ion Vinea”, precum și membri ai Uniunii Artiștilor Plastici Giurgiu.

În ceea ce privește concertul simfonic, Orchestra “Valahia” dirijată de maestrul Ciprian Teodorescu, alături de tinere talente interpretative giurgiuvene (Sarah Alexandra Nidelcu – pian, Alexandra Truică – corn și sopranele Andreea Paraschiv și Adriana Ghiorghișor) au încântat publicul prezent cu lucrări din creația compozitorilor Wolfgang Amadeus Mozart, Giacomo Puccini, Gaetano Donizetti, Johann Strauss, cum ar fi “Răpirea din serai”, “Simfonia nr. 35”, “Concertul pentru pian – Încoronarea”, “Concertul pentru corn nr. 4”, “O mio babbino caro”, “Aria Musettei”.

În paralel, de la ora 19.00, sute de giurgiuveni s-au strâns în Piața Unirii pentru concertul de muzică ușoară oferit de Matteo, Vescan, Alina Eremia, Irina Rimes, Trupa Zero și 3Sud-Est. În timpul spectacolului, tânărul giurgiuvean care a împlinit vârsta de 18 ani pe 23 aprilie a fost premiat de primarul Nicolae Barbu.

Sărbătoarea dedicată giurgiuvenilor s-a încheiat cu focuri de artificii.

Ultima modificare: 24.04.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul O SINGURĂ CONTESTAȚIE, MOMENTAN, LA LISTA DE PRIORITĂȚI PENTRU REPARTIZAREA LOCUINȚELOR SOCIALE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.