DRUM DE LEGĂTURĂ DN5 – ȘOSEAUA DE CENTURĂ – POD PRIETENIEI

DRUM DE LEGĂTURĂ DN5 – ȘOSEAUA DE CENTURĂ – POD PRIETENIEI

Consilierii locali și-au exprimat astăzi acordul în ședință extraordinară cu privire la transmiterea unor sectoare de drum situate în intravilanul Municipiului, din domeniul public al Municipiului Giurgiu în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Transporturilor, în vederea realizării de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a proiectului de interes național “DRUM DE LEGĂTURĂ DN5 KM 60+500 – ȘOSEAUA DE CENTURĂ – POD PRIETENIEI KM 61+400 (7 km drum nou)”.

În prezent, accesul până la Punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse este asigurat în principal de drumul național DN5, ceea ce presupune tranzitarea municipiului Giurgiu pe Șoseaua Prieteniei și Str. 1 Decembrie 1918 (Cartierul Rudari). În plus, creșterea semnificativă a traficului în zona Punctului de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse după aderarea României la Uniunea Europeană a dus la creearea de aglomerări care îngreunează activitatea de control și nu asigură o circulație în condiții de siguranță.

Prin construirea celor șapte kilometri de drum nou, traficul de tranzit până la Punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse va fi deviat în afara municipiului, ceea ce va duce la îmbunătățirea condițiilor de trafic urban. De asemenea, se vor realiza economii de timp în transportul rutier pe traseul DN5 – Vama Giurgiu prin ridicarea limitei de viteză și prin reducerea blocajelor rutiere.

Iată sectoarele de drum ce vor fi transmise în administrarea Ministerului Transporturilor pentru realizarea acestui proiect:

– Tronson I: Intersecția sens giratoriu acces Vamă (segment parțial din Str. Unirii) – intersecție DJ 507 lungime 600 ml și suprafață 13200 mp

– Tronson II: teren intersecție DJ 507 cu strada 1 Decembrie 1918, drum acces Vamă, tarlaua 21, parcela 4, nr. cadastral 35317, suprafață 3637 mp;

– Tronson III: teren arabil DJ 507 Giurgiu – Oinacu, intrarea la fostul ISCIP Giurgiu, suprafață 5,88 ha.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali.

Ultima modificare: 05.05.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul “DĂRUIM BUCURIE PRIN MIȘCARE” – CAMPANIE DE AJUTORARE A COPIILOR CU NEVOI SPECIALE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.