ZIUA IEI ȘI COMPETIȚIE DE VÂSLIT CU IVAN PATZAICHIN, ÎN ACEST WEEKEND LA GIURGIU

ZIUA IEI ȘI COMPETIȚIE DE VÂSLIT CU IVAN PATZAICHIN, ÎN ACEST WEEKEND LA GIURGIU

Weekend-ul acesta vine cu două evenimente antrenante pentru locuitorii orașului.

Sâmbătă, 24 iunie, este Ziua Internațională a Iei, iar giurgiuvenii o vor sărbători cum se cuvine! Municipalitatea, prin Centrul Cultural “Ion Vinea”, împreună cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Inspectoratul Școlar Județean au pregătit un frumos program dedicat iei tradiționale românești. Și, pentru că ia autentică românească, cu simbolistica și esteticul ei, este o artă ce trebuie apreciată și admirată, startul activităților va fi dat de o paradă a iei, de la ora 10.00, pe traseul Primărie – Parc Alei, la care sunt invitați să participe toți locuitorii orașului care dețin acest prețios obiect vestimentar. Surprizele vor continua în Parcul Alei, de la ora 10.30, cu un spectacol folcloric, o expoziție de ie românească, un atelier de pictură tematic, dar și o acțiune de tip flashmob.

Ziua de duminică, 25 iunie, este dedicată altui eveniment mult așteptat de giurgiuveni – Competiția de vâslit în canotci de 10+1 “Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă”, ce îl are în centru pe celebrul canoist Ivan Patzaichin.

Toți cei care doresc să participe la competiția organizată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Giurgiu sunt invitați să formeze echipe de câte 11 persoane pe care să le înscrie la office@rowmania.ro sau direct la concurs.

Locația competiției este aceeași ca anii precedenți – Centrul de Agrement Canal Cama, zona Podului Bizetz.

Înscrierea echipelor se va face între orele 9.30 – 11.00, iar înainte de startul competiției, ce va fi dat la ora 11.00, vor avea loc antrenamente și demonstrații de vâslit cu Ivan Patzaichin. Echipele vor concura în serii de câte trei bărci, iar festivitatea de premiere va avea loc la ora 14.00.

Ultima modificare: 23.06.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR DEDICATE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.