ZIUA INTERNAȚIONALĂ A DUNĂRII – 29 IUNIE

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A DUNĂRII – 29 IUNIE

Astăzi este Ziua Internațională a Dunării, iar autorităţile guvernamentale centrale şi locale, municipalităţile, organizaţiile neguvernamentale, asociaţiile, şcolile şi grădiniţele din cele 14 state din bazinul Dunării organizează in această zi, sau in perioada premergătoare, o serie de manifestări ce au drept scop conştientizarea şi responsabilizarea tuturor de a proteja această resursă prețioasă.

Ziua Internațională a Dunării a fost sărbătorită pentru prima dată în 29 iunie 2004, pentru a marca zece ani de la semnarea Convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului Dunărea de către Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea (ICPDR).

Tema propusă pentru acest an de Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea pentru sărbătorirea Zilei Internaționale a Dunării este “Fii activ pentru o Dunăre mai curată!”.

La Giurgiu, Ziua Dunarii a fost sărbătorită pe 25 iunie, odată cu desfășurarea Campaniei „Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă”, atunci cand giurgiuvenii s-au putut bucura de o adevărată sărbătoare.

Ultima modificare: 29.06.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ȘEDINȚĂ ORDINARĂ A CONSILIULUI LOCAL, MÂINE, 29 IUNIE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.