MULȚUMIRI DIN PARTEA MUNICIPALITĂȚILOR RUSE ȘI GIURGIU CARE AU DEPUS ÎMPREUNĂ PROIECTE PE INTERREG V-A

MULȚUMIRI DIN PARTEA MUNICIPALITĂȚILOR RUSE ȘI GIURGIU CARE AU DEPUS ÎMPREUNĂ PROIECTE PE INTERREG V-A

Bunele relații de cooperare dintre Giurgiu și orașele bulgare Ruse și Bregovo s-au dovedit fructuoase, astfel că cele trei municipalități au depus zilele trecute spre finanțare (sâmbătă și duminică), în cadrul programului INTERREG V-A România –Bulgaria 2014-2020, patru proiecte transfrontaliere ce au trecut de prima etapă de evaluare.

Este vorba despre proiectele:

1. „Dezvoltarea sistemului de trasnport în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu pentru o mai bună conectivitate cu rețeaua de transport TEN-T”.

Pentru municipiul Giurgiu, proiectul în valoare de 4.800.000 euro vizează reabilitarea și modernizarea a șase tronsoane de drum, după cum urmează:

– Tronsonul 1: Bd. București, de la intrarea în Giurgiu (plăcuță indicator rutier) până la sensul giratoriu de la intersecția cu șos. Prieteniei și str. Gloriei – 4 benzi

– Tronsonul 2: Bd. București, de la intersecția cu șos. Prieteniei și str. Gloriei, până la sensul giratoriu de la Spitalul Județean – 4 benzi

– Tronsonul 3: Șos. Prieteniei, de la sensul giratoriu de la intersecția cu bd. București și str. Gloriei până la intersecția cu str. 1 Decembrie 1918 – 4 benzi

– Tronsonul 4: Str. 1 Decembrie 1918, de la intersecția cu șos. Prieteniei (calea ferată) până la sensul giratoriu de la intersecția cu bd. Mihai Viteazul – 2 benzi

– Tronsonul 5: Bd. Mihai Viteazul, de la intersecția cu str. 1 Decembrie 1918 până la sensul giratoriu de la Steaua Dunării – 4 benzi

– Tronsonul 6: Bd. Mihai Viteazul, de la sensul giratoriu de la Spitalul Județean până la sensul giratoriu de la intersecția cu str. 1 Decembrie 1018 – 4 benzi

Lucrările vizează reabilitarea sistemului rutier, inclusiv refacerea trecerii la nivel cu calea ferată pe strada 1 Decembrie 1918, amenajarea de trotuare și alei pietonale, amenajarea racordărilor cu străzile secundare, realizarea de semnalizări și marcaje, precum și amenajarea de piste pentru biciclete pe cinci din cele șase sectoare de drum modernizate.

2. „Reconstruirea și punerea în valoare a siturilor culturale reprezentative din Euroregiunea Ruse-Giurgiu” – obiectivul de investiții „Valorificarea Cetății Giurgiu și intergrarea acesteia într-un circuit turistic”

Proiectul în valoare de 700.000 euro constă în amenajarea sitului Cetății Giurgiu, fără afectarea acestuia, urmată de includerea într-un circuit turistic.

3. „Valorificarea moștenirii culturale intangibile comune locale și europene prin Muzee interactive”, obiectiv de investiții „Amenajarea și dotarea spațiului situat în Giurgiu, Piața Unirii, bloc 92, scara D, parter, în scopul promovării patrimoniului culturale intangibil (EURΩPEI ΩN)”

Acest obiectiv va fi realizat prin amenajarea și dotarea cu mijloace moderne a unui spațiu (Galeriile de Artă), numit EURΩPEIΩN, în care se vor desfășura activități ce vor avea drept scop punerea în valoare a patrimoniului cultural existent. EURΩPEIΩN va fi destinat atât adulților cât și elevilor ale căror cunoștințe culturale vor fi îmbogățite prin mijloace nonconformiste, moderne și atractive, venind și în sprijinul cadrelor didactice care vor putea transforma lecțiile predate prin metode tradiționale în clasă, în lecții interactive, ținute într-un mediu plăcut menit să capteze atenția celor prezenți. Activitățile desfășurate în cadrul acestui spațiu vor contribui la creșterea atractivității turistice și implicit a dezvoltării regiunii. Bugetul proiectului este de 400.000 euro.

4. „Prevenirea eficientă a inundațiilor în zona transfrontalieră România – Bulgaria”

Obiectivul proiectului îl constituie îmbunătățirea gestionării comune a riscurilor în zona transfrontalieră. Prin acest proiect nu se vor realiza construcții, ci doar dotări. Vor fi amplasate șase stații telemetrice automate în zonele identificate ca având risc mare de inundații, care vor transmite informații către sistemul integrat comun situat în sediul Primăriei Giurgiu – Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Primele trei proiecte au fost depuse în parteneriat cu Primăria Ruse, iar al patrulea, în parteneriat cu Primăria Bregovo – district Vidin.

În acest sens, administrația orașului Ruse i-a transmis primarului Nicolae Barbu un mesaj de felicitare și mulțumire pentru buna cooperare, exprimându-și speranța că proiectele vor fi aprobate: “Mult success cu proiectele Interreg! Va mulțumim dumneavoastră și echipei pentru buna cooperare. Să sperăm că vom avea succes”, i-a scris vieprimarul orașului Ruse, Strahil Karapchanski.

La rândul său, edilul șef, Nicolae Barbu ține să multumească echipelor de proiect pentru eforturile depuse în aceste zile și își exprimă speranța că apelurile de proiecte vor fi admise.

Ultima modificare: 23.10.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 281 DE CERERI PENTRU AJUTORUL DE ÎNCĂLZIRE DEPUSE ÎN PRIMA SĂPTĂMÂNĂ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.