ÎNTÂLNIRE CU ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI PE TEMA UTILITĂȚILOR PUBLICE

ÎNTÂLNIRE CU ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI PE TEMA UTILITĂȚILOR PUBLICE

Problemele întâmpinate în domeniul serviciilor de salubritate, alimentare cu energie termică și apă-canal, precum și posibile soluții la acestea au constituit subiectul întâlnirii de astăzi, 31 octombrie, dintre primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, și reprezentanții asociațiilor de proprietari din oraș. Alături de primarul Barbu s-au aflat viceprimarul Ion Dragomir și alți reprezentanți ai Primăriei responsabili cu monitorizarea serviciilor publice.

Un prim aspect abordat de edilul Nicolae Barbu a fost legat de furnizarea agentului termic. Prioritate au avut grădinițele, școlile și liceele, apoi asociațiile care au depus o cerere în acest sens, urmând ca de mâine, 1 noiembrie, să pornească încălzirea în tot orașul. Referitor la condițiile de furnizare a căldurii, acesta a precizat că s-a luat decizia introducerii unei presiuni mult mai mari pe rețea, pentru a vedea unde sunt probleme și a intra astfel în iarnă fără incidente mari.

O problemă importantă adusă în atenția asociațiilor de proprietari a fost cea a datoriilor restante foarte mari pe care proprietarii le au către furnizorii de utilități, la GEP acestea însumând 10 miliarde lei vechi, iar la Apa Service, aproape nouă miliarde lei vechi. În cazul furnizorului de energie termică problema este stringentă, întrucât de încasarea acestor sume depinde asigurarea stocului de gaz necesar pentru această iarnă, stoc ce trebuie plătit în avans.

La rândul lor, reprezentanții asociațiilor de proprietari au fost invitați să pună întrebări și să spună cu ce probleme se confruntă. Întrebările au vizat prețul gigacaloriei, cuantumul ajutoarelor pentru încălzire, situația proiectelor de anvelopare a blocurilor, programul de reabilitare a unor zone etc. De asemenea, aceștia au adus în atenție unele probleme legate de infiltrația apei în subsol din diferite cauze, probleme la care primarul Nicolae Barbu a încercat să găsească soluții.

În finalul întâlnirii, primarul le-a mulțumit participanților pentru că au dat curs invitației, dându-le asigurarea că se pot adresa oricând municipalității și responsabililor cu serviciile publice pentru rezolvarea porblemelor pe care le întâmpină.

Ultima modificare: 31.10.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul NUMĂRUL CERERILOR PENTRU AJUTORUL DE ÎNCĂLZIRE A AJUNS LA 658

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.