WORKSHOPUL STUDENȚILOR UNIVERSITĂȚII DE ARHITECTURĂ ȘI URBANISM „ION MINCU” LA GIURGIU, ÎN CADRUL PROIECTULUI DANURB

WORKSHOPUL STUDENȚILOR UNIVERSITĂȚII DE ARHITECTURĂ ȘI URBANISM „ION MINCU” LA GIURGIU, ÎN CADRUL PROIECTULUI DANURB

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, prin Facultatea de Urbanism, în parteneriat cu Primaria Mun. Giurgiu a demarat workshopul studențesc intitulat ”The Different Danube” dedicate orașului Giurgiu și microregiunii Giurgiu-Ruse, în cadrul proiectului DANUrB – “Danube Urban Brand: a regional network building through tourism and education to strengthen the Danube cultural identity and solidarity”, proiect INTERREG co-finanțat din fonduri UE si coordonat de Budapest University of Technology and Economics (BME).

Workshopul își propune o investigație tematică particularizată asupra teritoriului orașului Giurgiu, în scopul de face vizibile diferite elemente de potențial urban spațial și cultural, posibil de valorificat prin proiecte ulterioare.

Pe parcursul a opt zile, studenții sunt antrenați într-un effort organizat pe echipe, urmărind în principal 4 paliere tematice: 1) Dezvoltare locală în regiunea Dunării 2) Modelarea mobilității urbane a frontului urban la Dunăre 3) Valorificarea elementelor de patrimoniu de artă și arhitectură post-industrială, 4) Valorificarea peisajului cultural dunărean.

Proiectul este coordonat de cadre didactice ale Facultății de Urbanism a U.A.U.I.M. și va cuprinde prezentări tematice, discuții asupra proiectelor, întâlniri cu reprezentanți ai municipalității și alți actori urbani relevanți pentru dezvoltarea orașului. Pe data de 25 Noiembrie 2017 rezultatele workshopului vor fi prezentate public în sala Frescelor a Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București.

Rezultatele workshopului vor fi vizibile si pe site-ul proiectului www.interreg-danube.eu/news-and-events/project-news

email: danurb_uauim@gmail.com

Persoane de contact:

Director de proiect: dr. arh. Angelica Stan

Director comunicare:dr. arh.Mihaela Hărmănescu

Ultima modificare: 17.11.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Scene din thrillerrul Killing Eve marca BBC America, filmate la Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.