MASĂ ROTUNDĂ GĂZDUITĂ DE PRIMĂRIA GIURGIU ÎN CADRUL UNUI PROIECT EUROPEAN CARE STUDIAZĂ REȚELELE DE CONECTARE DIN REGIUNEA TRANSFRONTALIERĂ

MASĂ ROTUNDĂ GĂZDUITĂ DE PRIMĂRIA GIURGIU ÎN CADRUL UNUI PROIECT EUROPEAN CARE STUDIAZĂ REȚELELE DE CONECTARE DIN REGIUNEA TRANSFRONTALIERĂ

Primăria municipiului Giurgiu a găzduit miercuri, 29 noiembrie, în sala de ședințe de Consiliului Local, o masă rotundă organizată de Asociația Municipiilor Dunărene ”Dunărea” în parteneriat cu Fundația ”Grupul de Inițiativă Ecologică și Dezvoltare Durabilă” – G.I.E.D. (România).
Cele două organizații implementează proiectul “Investigarea oportunităților pentru reducerea rețelei TEN-T în regiunea transfrontalieră Romania-Bulgaria prin optimizarea transportului de marfă și călători, precum și dezvoltarea unui mecanism comun pentru susținerea conexiunii intermodale” cu scopul de a contribui la optimizarea transportului de mărfuri și pasageri precum și la dezvoltarea unui mecanism comun pentru facilitarea conectării nodurilor secundare la infrastructura TEN-T în aria transfrontalieră România Bulgaria.

La întâlnire au participat primarul Nicolae Barbu, administratorul public al județului, Cristian Grătianu, precum și reprezentanți ai autorităților publice române și bulgare.

”Vreau să adresez felicitările mele organizatorilor și entităților care au făcut posibilă această întâlnire. Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării nu mai este un concept teoretic, este deja o realizare. Între Giurgiu și Ruse există o relație de colaborare și înfrățire care durează de peste 20 de ani, aceste două lucruri stând la baza unei baze comune a dezvoltării celor două localități”, a conchis primarul Nicolae Barbu care a vorbit despre Masterplanul Euroregiunii. Edilul șef a făcut referire la proiectele europene aflate în evaluare sau implementare, la cel mai reprezentativ, respectiv Portul Verde și de Înaltă Performanță cunoscut drept portul trimodal de 15,5 milioane de euro, dar și la posibilitatea atragerii de bani europeni pe SUERD.

”Așa cum a prezentat și domnul primar Nicolae Barbu, la nivelul județului și municipiului Giurgiu sunt foarte multe proiecte comune, cel mai important dintre acestea fiind Portul Trimodal. Ne bucurăm că astfel de evenimente au loc și la noi și suntem deschiși în viitor la cât mai multe inițiative de acest gen”, a declarat Cristian Grătianu, administratorul public al județului Giurgiu.

În cadrul proiectului care a avut drept actiune și masa rotundă de la Giurgiu a fost elaborat un studiu preliminar al situației existente a nodurilor intermodale și o evaluare a posibilităților de dezvoltare viitoare a rețelei TEN-T în partea română a zonei transfrontaliere România-Bulgaria. Proiectul mai presupune și conturarea unei Strategii comune româno-bulgare cu privire la consolidarea rețelei TEN-T prin îmbunătățirea capacității nodurilor intermodale de dezvoltare a unor mecanisme de acțiune în zona de frontieră.

Astfel de întâlniri ce au drept scop prezentarea rezultatelor obținute în cadrul proiectului și consultarea comunităților locale vor mai avea loc în perioada imediat următoare la Craiova și Vidin-Bulgaria.

Ultima modificare: 29.11.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR DEDICATE ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.