PROIECTE DE INVESTIȚII CE URMEAZĂ A FI REALIZATE ÎN 2018

PROIECTE DE INVESTIȚII CE URMEAZĂ A FI REALIZATE ÎN 2018

Primarul Nicolae Barbu a enumerat în conferința de presă de ieri nu doar proiectele de investiții realizate în anul 2017, ci și pe cele ce vor fi demarate, continuate sau finalizate anul următor, oferind unele detalii cu privire la stadiul acestora.

“Anul următor, în februarie-martie, se va termina investiția cu bazinul de înot didactic, și tot anul următor vor fi finalizate lucrările la construcția hidrotehnică de la Cama, investiția la Ansamblul PT 15 de la Autogară, investiția în zona Cărămidarii Vechi-Clopotari – Dudului, toată zona, inclusiv străzile care vin în cartierul Clopotari de jur împrejurul Parcului Clopotari. Deci și acele parcări, cu străzi, cu tot, se vor reasfalta (pe la Moșu, prin spate pe la 508, 509, Puișor, toată zona respectivă)”, a precizat edilul cu privire la proiectele de investiții ce vor fi continuate și finalizate anul următor.

În ceea ce privește investițiile ce vor fi demarate anul viitor, acesta a amintit:

– Dotarea cu mobilier a Școlii Gimnaziale nr. 8, Colegiului Viceamiral Ioan Bălănescu și Colegiului Național Ion Maiorescu (clădirea veche din spate), prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). “Procedura de licitație este aproape gata, ne-au transmis în noiembrie să nu mai angajăm, că nu mai au bani, și să angajăm anul următor”, a precizat edilul cu privire la acest proiect.

– Modernizarea străzilor de piatră și pământ din Zona 1 (între șos. Sloboziei, șos. Alexandriei, până la str. Oltului) și Zona 2 (zona cuprinsă între str. Oltului, șos. Ghizdarului, șos. Bălănoaiei, până în zona Negru Vodă), prin PNDL. Proiectele se află în procedura de licitatie, lucrările urmând a fi demarate în primavara anului 2018.

– Construirea a trei săli de sport, prin Compania Națională de Investiții, la școlile gimnaziale nr. 7, nr. 2 și nr. 6. Documentațiile au fost depuse, pentru Șocala nr. 7 a fost emis deja ordin al ministrului, iar pentru celelalte două va fi emis ordin al ministrului până la sfârșitul acestui an.

– Construirea de locuințe ANL pentru specialiști în sănătate. Contractul a fost semnat, iar în luna ianuarie constructorul va face organizarea de șantier.

– Construirea celor 99 locuințe ANL, din care 44 la Steaua Dunării și 55 la Obor.

– Portul de ambarcațiuni, proiectul de 8 milioane de euro finanțat prin Programul INTERREG România-Bulgaria, din care 3 mil. euro îi revin municipiului Giurgiu. Proiectul este deja în licitații și se speră ca în primăvară, când condițiile meteo vor permite, să fie demarate lucrările.

– Reabilitarea termică a șase blocuri din cartierul Policlinică (A1, A2, A4, A6, A7 și C40).

– Modernizarea străzii Gloriei prin asfaltare și realizare trotuare.

– Construirea Grădiniței cu program normal în cartierul Negru-Voda, din bugetul local, cu o valoare estimată de 4 mil. lei și termen de realizare 2019.

Lista proiectelor demarate în 2018 ar putea fi completată și cu alte proiecte depuse de municipalitate în cadrul unor programe cu finanțare europeană și care acum se află în etapa de evaluare.

Ultima modificare: 21.12.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ZIUA MINORITĂȚILOR NAȚIONALE DIN ROMÂNIA, SĂRBĂTORITĂ ȘI LA GIURGIU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.