CENTRUL DE PRIMIRI ÎN REGIM DE URGENȚĂ, UN ADĂPOST CALD ȘI SIGUR PENTRU CEI AFLAȚI ÎN DIFICULTATE

CENTRUL DE PRIMIRI ÎN REGIM DE URGENȚĂ, UN ADĂPOST CALD ȘI SIGUR PENTRU CEI AFLAȚI ÎN DIFICULTATE

Cu două zile înainte de emiterea codului portocaliu de ninsori abundente și viscol, autoritățile giurgiuvene s-au reunit într-un comitet pentru situații de urgență în vederea stabilirii planului de acțiune pentru ca populația din Giurgiu să nu aibă de suferit în urma condițiilor meteo nefavorabile.

Una dintre instituțiile subordonate Primăriei municipiului Giurgiu, care vine în ajutorul celor fără adăpost, este Centrul de Primiri în Regim de Urgență din cadrul Direcției de Asistență Socială.

Astfel, duminică până la ora 18:00 erau cazate în Centru 14 persoane fără întreținători legali sau case, alte trei persoane fiind cazate ulterior: o persoană care necesită dializă, una adusă de Poliția Locală, iar o alta solicitând singură ajutor din partea Centrului. Potrivit celor comunicate de către conducerea Direcției de Asistență Socială, duminică 25 februarie, după ora 18:00 au mai fost transportate și cazate patru persoane care necesită dializă, și care vor fi transportate, marți 27 februarie la Spitalul Județean Giurgiu.

Luni, 26 februarie, Poliția Locală a mai adus în Centrul de Primiri în Regim de Urgență un bărbat din Bârlad care rătăcea pe străzi, fără o direcție anume, neavând unde să se adăpostească.

Capacitatea Centrului de Primiri în regim de Urgență este de 25 de locuri, în acest moment fiind ocupate 21, însă conducerea Direcției de Asistență Socială a dat asigurări că va face tot posibilul să nu refuze pe nimeni, chiar dacă acest lucru ar însemna un efort suplimentar pentru cei care administrează instituția:

”Sunt oameni fără case și întreținători legali și care nu au unde să se adăpostească și ce să manânce. Nu îi putem lăsa în viscol să înghețe, tocmai de aceea vom face tot posibilul să-i adăpostim și să le oferim o gustare caldă tuturor celor care se află în dificultate”, a declarat directorul Direcției de Asistență Socială, Viorica Bănescu.
Codul portocaliu de ninsori abundente și viscol este în vigoare până marți, 27 februarie, ora 14:00, însă este posibil ca acesta să fie prelungit, tocmai de aceea autoritățile giurgiuvene au instituit permanența.

Ultima modificare: 26.02.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul CONTINUĂ LUCRĂRILE LA PISTA DE ATLETISM

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.