ȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ A CONSILIULUI LOCAL, MÂINE, 13 MARTIE

ȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ A CONSILIULUI LOCAL, MÂINE, 13 MARTIE

Consilierii locali se vor întruni mâine în ședință extraordinară pentru aprobarea unui proiect de hotărâre ce are legătură cu “Portul Verde și de Înaltă Performanță Giurgiu – Etapa a II-a – Construcția”.
Este vorba despre actualizarea devizului general aferent realizării accesului rutier de legătură între șoseaua Portului-Stadion și înființării unui pasaj la nivel cu calea ferată, activități ce îi revin Primăriei Giurgiu ca partener în proiect, pe lângă demolarea vechii structuri ferry-boat, activitate deja finalizată.

Documentația pentru atribuirea lucrării respective fusese publicată în SEAP în august 2016, însă pentru a diminua pe cât posibil disconfortul locatarilor din zonă, s-a încercat o repoziționare a segmentului de drum respectiv, la o distanță laterală de câțiva metri, iar astfel documentația a fost retrasă din SEAP. Repoziționarea segmentului de drum implica demolarea de pe terenul aparținând Municipiului Giurgiu a unui imobil având ca proprietari CN CFR SA (50%) și o persoană fizică (50%).

Având în vedere că nu s-a ajuns la o înțelegere cu proprietarul persoană fizică nici în privința unui schimb de locuință, nici în privința acceptului pentru demolarea părții ce îi revine CN CFR, a fost necesară revenirea la varianta inițială de realizare a segmentului de drum, fapt ce implică aprobarea devizului actualizat.

Ultima modificare: 12.03.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul COMUNICAT DE PRESĂ CJSU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.