AMENAJAREA CANALULUI SFÂNTUL GHEORGHE

AMENAJAREA CANALULUI SFÂNTUL GHEORGHE

Amenajarea unui sector al Canalului Sfântului Gheorghe în scopul îmbunătățirii conectivității în Euroregiunea Ruse-Giurgiu este un alt proiect câștigat în urmă cu câteva luni de către Primăria Giurgiu în parteneriat cu Primăria Ruse.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea conectivității Euroregiunii Ruse – Giurgiu cu coridorul de transport pan-european de transport fluvial nr. 7. Rețeaua de transport fluvial reprezintă un factor major pentru stimularea competitivității economice şi dezvoltării durabile a Uniunii Europene, de aceea se urmărește mărirea siguranței transportului fluvial prin îmbunătăţirea căilor navigabile interioare.

În municipiul Giurgiu, proiectul vizează amenajarea unui sector al Canalului Sfântul Gheorghe în apropierea legăturii sale naturale cu fluviul Dunărea, vis-a-vis de sediul Administrației Domeniului Public şi Privat Giurgiu şi conține următoarele obiective: cheu, platformă portuară, rampă de ridicare ambarcațiuni, clădire administrativă și împrejmuire, zonă reparații nave, platformă de andocare, apuntamente, drumuri, parcări și spații verzi, amenajare peisagistică.

Bugetul proiectului este nerambursabil iar durata de implementare a acestuia este de 30 de luni, respectiv până în octombrie 2019.

Ultima modificare: 09.05.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 9 mai – ZIUA EUROPEI, ZIUA PROCLAMĂRII INDEPENDENȚEI ȘI ZIUA VICTORIEI

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.