VIZITĂ DE LUCRU ÎN CANADA ȘI STATELE UNITE ALE AMERICII

VIZITĂ DE LUCRU ÎN CANADA ȘI STATELE UNITE ALE AMERICII

În perioada 6-20 mai, o delegație a Asociației Municipiilor din România, condusă de Președintele Robert Sorin Negoiță, Primarul Sectorului 3 se află în vizită de lucru în Canada și Statele Unite ale Americii.

În prima zi a misiunii, delegația AMR din care face parte si primarul Nicolae Barbu s-a aflat la Montreal, unde s-a întâlnit cu Primarul Arondismentului Verdun, dl Jean-François Parenteau și cu dna Magda Popeanu, de origine română, Vice-președintele Comitetului Executiv al orașului Montreal.

Pe parcursul vizitei, delegația română a fost însoțită de dna Ioana Costache, Consulul General al României la Montreal.

S-au purtat discuții referitoare la modul de organizare existent la nivelul administrațiilor locale din cele două țări, atât al primăriilor cât şi al Consiliilor Locale, de foarte mare interes pentru partea română fiind informațiile despre serviciile furnizate de administrația orașului Montreal, dar și despre bugetul pe care aceasta îl administrează: 5.5 miliarde de Dolari canadieni și un buget separat alocat pentru daunele cauzate de schimbările climatice din regiune.

Primarii de municipii au dorit să se informeze în special despre gestionarea perioadei reci a anului, despre deszăpezire, dar și-au exprimat interesul și față de mobilitatea urbana, infrastructură și transport public.

La finalul întrevederilor, membrii delegației AMR au primit onoarea de a semna în ”Cartea de Oaspeți” – „Livre d’or de la Ville de Montréal”.

Prima zi a vizitei în Canada a continuat cu vizita la Comunitatea Metropolitană Montreal unde delegația A.M.R. a fost întâmpinată de dl Massimo Iezzoni, director general și dna Suzy Poate, Coordonator Executiv pentru planificarea teritoriului, care au prezentat planurile și obiectivele privind metropola cea mai populata din Quebec, cu peste 4 milioane de locuitori. Principalele subiecte ale Comunității Metropolitane sunt: amenajarea teritoriului, protecţia mediului, dezvoltarea economica a regiunii, transportul public, locuințele sociale și infrastructura, regiunea confruntându-se cu o creștere semnificativă a populației, fiind cea mai populată aglomerație urbană francofonă din lume, după Paris.
Regiunea Metropolitană Montreal reprezintă un exemplu de bune practici pentru administrația publică locală din România, membrii delegației noastre considerând că unele masuri ale administrației canadiene pot fi preluate pentru rezolvarea situațiilor cu care se confrunta municipiile mari din Romania.

Ultima modificare: 09.05.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 9 mai – ZIUA EUROPEI, ZIUA PROCLAMĂRII INDEPENDENȚEI ȘI ZIUA VICTORIEI

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.