PROIECTUL PENTRU VALORIFICAREA CETĂȚII GIURGIU SE AFLĂ ÎN FAZA DE PRECONTRACTARE

PROIECTUL PENTRU VALORIFICAREA CETĂȚII GIURGIU SE AFLĂ ÎN FAZA DE PRECONTRACTARE

Proiectul transfrontalier “Reconstruirea și punerea în valoare a siturilor culturale reprezentative din Euroregiunea Ruse-Giurgiu”, din care face parte și obiectivul de investiții al municipiului Giurgiu – “Valorificarea Cetății Giurgiu și integrarea sa într-un circuit turistic”, se află în faza de precontractare. A fost efectuată deja vizita la fața locului de către autoritatea finanțatoare, și anume Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria din Călărași, iar în câteva luni va fi semnat contractul de finanțare.

Proiectul a fost depus și câștigat de municipalitățile Ruse (Lider de proiect) și Giurgiu (Partener) în cadrul Programului Interreg V-A România Bulgaria 2014-2020, Axa Prioritară 2, și are o valoare totală eligibilă de 1.426.760 euro, din care municipiului Ruse îi revine 928.182 euro pentru reconstrucția Pantheonului Eroilor, iar municipiului Giurgiu, 498.578 euro, pentru valorificarea Cetății Giurgiu și integrarea sa într-un circuit turistic.

Obiectivul general al proiectului este creșterea atractivității turistice a Euroregiunii Ruse-Giurgiu prin îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului cultural.
În cazul municipiului Giurgiu, acesta va fi realizat prin amenajarea peisagistică a incintei Cetății Giurgiu, mai exact, amenajarea de alei pietonale, amplasarea de gradene sub forma unui mini-amfiteatru, amplasarea unei mini-scene, realizarea iluminatului specific monumentelor istorice, amplasarea de panouri din sticlă securizată/plexiglas cu imagini ale cetății în diferite etape sau perioade istorice, plantarea unui covor vegetal pitic, amenajarea accesului în incinta cetății etc.
Nu se va interveni deloc asupra monumentului istoric, toată investiția având drept scop punerea în valoare a monumentului.

Ultima modificare: 25.05.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul INSTITUȚIILE CARE AU DREPTUL SĂ FOLOSEASCĂ DATELE PERSONALE ALE CETĂȚENILOR ÎN ACTIVITATEA LOR POT FOLOSI CNP-UL SAU ALTE DATE PERSONALE ALE ACESTORA

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.