EXEMPLE DE BUNĂ PRACTICĂ ADMINISTRATIVĂ ÎN URMA VIZITEI DE LUCRU ORGANIZATĂ DE AMR ÎN CANADA ȘI SUA

EXEMPLE DE BUNĂ PRACTICĂ ADMINISTRATIVĂ ÎN URMA VIZITEI DE LUCRU ORGANIZATĂ DE AMR ÎN CANADA ȘI SUA

Vizita de lucru în Canada și SUA efectuată în perioada 6-21 mai de către o delegație AMR din care a făcut parte și primarul Nicolae Barbu, președintele Sucursalei AMR Sud-Muntenia, le-a oferit reprezentanților municipiilor ocazia să cunoască mai multe exemple de bună practică pe care le pot pune în aplicare la nivelul administrațiilor lor. Despre acestea a vorbit ieri, in conferinta de presa, primarul Barbu, făcând o analiză a lucrurilor pozitive și care funcționeaza bine în SUA și Canada.

Un astfel de exemplu de bună practică, întâlnit la Washington, despre care primarul Nicolae Barbu a declarat că intenționează să îl implementeze la Giurgiu din luna septembrie este susținerea financiară a vizitării muzeelor din Capitală de către elevi. “Toată zona (de la Capitoliu până la memorialul Lincoln) era plină de autocare cu copii. Toți veniseră cu tricouri cu numele școlii și mergeau să viziteze aceste muzee. Și m-am gândit: noi de ce n-am putea să facem? Să trimitem copiii să vadă simbolurile naționale, să vadă valorile naționale, să studieze toată istoria țării respective, pentru că așa se cultivă și sentimentul național, mergând și văzând aceste lucruri. Avem două microbuze școlare pe care nu prea le folosim. Și vom lua decizia să acordăm finanțare, să plece vinerea și sâmbăta cu clasele I-IV, după aceea V-VIII și cei de la liceu, pe nivelul fiecăruia și să viziteze în București- Muzeul de Istorie, Muzeul Științelor Naturii și alte obiective. (…) Să asigurăm un sandwich, sa asigurăm două sticle de apă, să asigurăm intrarea la acele muzee și transportul. Să-i luăm dimineața și să-i aducem seara. Și nu sunt costuri mari”, a precizat edilul șef despre acest proiect dedicat elevilor giurgiuveni.

Reevaluarea clădirilor de către o direcție a Primăriei formată din specialiști (Montreal, la fiecare trei ani și Ottawa, anual), managementul incubatorului de afaceri din cadrul Asociației 1871 (Chicago), considerat cel mai performant incubator de afaceri din lume, parteneriate publice-private pentru reabilitarea clădirilor publice (Washington), modalități eficiente de recuperare a amenzilor sunt alte aspecte discutate de primarul Nicolae Barbu în conferința de presă, în urma vizitei în Canada și SUA.

Primarul Nicolae Barbu a participat la aceasta vizită de lucru la invitația Asociației Municipiilor din România, alături de alți primari de municipii din România și de președintele AMR, Robert Negoiță.

Ultima modificare: 30.05.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul PROIECTUL PENTRU VALORIFICAREA CETĂȚII GIURGIU SE AFLĂ ÎN FAZA DE PRECONTRACTARE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.