ZIUA MEDIULUI CU SI PENTRU ELEVII DIN CICLUL GIMNAZIAL!

ZIUA MEDIULUI CU SI PENTRU ELEVII DIN CICLUL GIMNAZIAL!

Păstrând tematica propusă la nivel mondial – managementul și dezvoltarea durabilă a orașelor în context ecologic, și la Giurgiu a avut loc astăzi, de Ziua Mediului, o acțiune de conștientizare ecologică. Au fost implicati elevi ai ciclului primar de la Școala Generală nr. 1 “Sf. Gheorghe”, fiind selectați copiii din motive care țin de faptul că prin implicarea lor se obțin efecte pe termen lung, cu rezultate durabile.

Reprezentanții Primăriei Giurgiu din cadrul Direcției de Programe Europene, Biroul Dunării, Relații, Externe, Promovare și Cooperare au organizat cu și pentru elevii care fac parte din grupul țintă sesiuni interactive de discuții cu scopul de a le dezvolta spiritul civic și ecologic încă de la o vârstă fragedă, pentru a putea beneficia direct de efectele pozitive produse pe parcursul vieții, iar natura, în sens general pentru a putea deveni “beneficiara” acțiunilor desfășurate.

Elevii au fost integrați în discuții despre reciclare, protejarea mediului, au răspuns la întrebari cuprinse în chestionare de mediu și ulterior au fost recompensați cu mici cadouri (rechizite, instrumente de scris etc) pentru a le motiva implicarea în protejarea mediului înconjurător.

Cu acest prilej, cei mici au realizat si o micro-expozitie cu desene și machete pe această temă, dar au recitat și poezii despre protecția mediului.

Acțiunea se dorește a deveni o tradiție și a implica anual câte o unitate de învățământ, la elevii de ciclul primar, cel puțin câte o clasă I, II, III și IV. Temele principale vor fi reluate anual, respectiv RECICLARE și MĂSURI DE PROTEJARE A MEDIULUI, la care vor fi adăugate tematici specifice.

Ultima modificare: 05.06.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul MONUMENT DEDICAT REGINEI MARIA PENTRU A MARCA CENTENARUL MARII UNIRI

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.