ÎN ACEST WEEKEND VĂ INVITĂM LA ACȚIUNI IMPORTANTE PENTRU COMUNITATEA NOASTRĂ!

ÎN ACEST WEEKEND VĂ INVITĂM LA ACȚIUNI IMPORTANTE PENTRU COMUNITATEA NOASTRĂ!

O serie de evenimente și activități sunt planificate pentru acest weekend în Giurgiu, la care sunt invitați să participe giurgiuvenii de toate vârstele.

Prima, „Prietenii Dunării”, programată pentru mâine, 23 iunie, este o acțiune de ecologizare desfășurată în parteneriat cu Asociația ”Prietenii de lângă tine”, începand cu ora 8.00., destinată igienizării malurilor Dunării, în avans de Ziua Internațională a Dunării, sarbatorită anual pe 29 iunie.

Până în acest moment, sute de voluntari și-au anunțat prezența la acțiunea de colectare a deșeurilor de pe malul Dunării dar și în zona Canal Cama (stânga și dreapta până la Voestalpine, respectiv Fabrica de Pâine).

Ca de fiecare dată, reprezentanții Primăriei se alătură acțiunii de ecologizare, perimetrul în care aceștia vor acționa fiind zona unde se va desfășura în data de 30 iunie ediția a VI-a a competiției de vâslit ”DESCOPERĂ ROWMANIA”.

Organizatorii speră că și de această dată acțiunea să aibă rezultatul scontat și să participe toți cei care și-au anunțat prezența. Printre instituțiile care vor da curs invitației se află și Prefectura Giurgiu, Consiliul Județean, Instituțiile MAI (IPJ, IJJ, ISU), instituțiile deconcentrate și nu în ultimul rând cele subordonate Consiliului Local.

Seria acțiunilor din acest weekend va fi continuată duminică, 24 iunie, cu o acțiune culturală organizată cu prilejul sărbătoririi ”Zilei Internaționale a Iei”. La eveniment sunt așteptați toți cei care vor să sărbătorească alături de reprezentanții municipalității, simbolul patrimoniului material românesc reprezentat de ie, parte a portului popular tradițional.

Acțiunea va începe la ora 10:00 cu Parada Iei (tronson Primărie-Parc Alei), aceasta continuând cu un spectacol folcloric, atelier de pictură, expoziție ”Ia românească” și un flashmob, toate activitățile desfășurându-se în Parcul Alei.

Evenimentul este organizat în comun de Primăria Municipiului Giurgiu, Consiliul Local Giurgiu prin Centrul Cultural ”Ion Vinea” și Consiliul Județean prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul ISJ Giurgiu.

Va așteptăm în număr cât mai mare la toate activitățile și evenimentele organizate în acest weekend.

Ultima modificare: 22.06.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul DELEGAȚIE ROMÂNO-BULGARĂ ÎN VIZITĂ DE LUCRU LA PRIMĂRIA GIURGIU, ÎN CADRUL UNUI PROIECT TRANSFRONTALIER

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.