ÎN SCURT TIMP VOR ÎNCEPE LUCRĂRILE PE STRĂZILE DE PIATRĂ ȘI PAMÂNT DUPĂ CE ASTĂZI A FOST SEMNAT CONTRACTUL

ÎN SCURT TIMP VOR ÎNCEPE LUCRĂRILE PE STRĂZILE DE PIATRĂ ȘI PAMÂNT DUPĂ CE ASTĂZI A FOST SEMNAT CONTRACTUL

Giurgiuvenii care locuiesc pe străzi de piatră și pământ de zeci de ani au mari motive de bucurie. Astăzi, 28 iunie 2018, a fost semnat contractul de atribuire a lucrărilor din cadrul proiectului “Modernizare ansamblu străzi situate în zona 1 a municipiului Giurgiu” de către primarul Nicolae Barbu și reprezentanții asocierii de firme câștigătoare și în curând va fi dat ordinul de începere a lucrărilor.

Valoarea licitată inițial a fost de aproape 14 milioane de lei fără TVA și atribuirea contractului este pentru suma de cca.10 milioane de lei fără TVA, iar durata de execuție este de la data emiterii ordinului de începere și pana la 30 octombrie 2020.

“Este vorba de o investiție foarte mare și mă bucur că în sfârșit am reușit să semnăm contractul și în circa două săptămâni să fir demarate lucrările în zona 1,” a declarat primarul Nicolae Barbu după semnarea contractului. La întâlnire au participat și reprezentantul Wirom, Ionel Barbu și directorul Apa Service, Carmen Caraivan, care au dat asigurări că vor veni în sprijinul locuitorilor din această zonă pentru branșările la apă și gaze.

După semnarea contractelor, primarul Nicolae Barbu a mai ținut să precizeze și faptul că după ce vor fi finalizate lucrările de asfaltare, nu va mai permisă branșarea la apă și gaze.

„…pe unele străzi am reușit să facem și racordările la apă și gaze. Cu acest prilej vreau să transmit cetățenilor că nu vom mai accepta branșări după asfaltare, doar după anul 2025, când iese din garanție.„

Lucrările vor începe cu prioritate pe străzile unde nu este necesară canalizarea pluvială și ulterior pe străzile unde se va executa și canalizare pluvială, respectiv: Drumul Stăneștiului, Căminului, Intrarea Panselelor, Ulița Linici, Aleea Toamnei, Aleea Primăverii, Drumul Plopilor, Ialomicioarei, Intrarea Arțarului, Fdt. Plopilor, Intrarea Plopilor și Prunaru.

“Modernizare ansamblu străzi situate în zona 1 a municipiului Giurgiu” și “Modernizare ansamblu străzi situate în zona 2 a municipiului Giurgiu” sunt proiecte realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2016-2020 II-(PNDL II), derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Ambele proiecte însumează 118 străzi, fundături si ulițe în lungime de circa 27 de kilometri.

Ultima modificare: 28.06.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul BUGETUL UNUI ALT PROIECT EUROPEAN CÂȘTIGAT DE PRIMĂRIA GIURGIU – SUPUS SPRE APROBARE ÎN ȘEDINȚA ORDINARĂ DE JOI

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.