29 IUNIE- ZIUA INTERNAŢIONALĂ A DUNĂRII

29 IUNIE- ZIUA INTERNAŢIONALĂ A DUNĂRII

Astăzi, în toata Europa, se sărbătorește Ziua Internaţională a Dunării, sub sloganul „Fii activ pentru o Dunăre mai sănătoasă!”

La Giurgiu, oraș dunărean, aceasta zi va fi marcata mâine, sâmbătă, 30 iunie, prin activitatea dedicata Dunării și stilului de viată sănătos prin mișcare și sport- Descoperă Rowmania.

Competiția de vâslit va avea loc pe canalul Cama, începând cu ora 9.00 și se va desfășura în prezența legendei sportului romanesc, Ivan Patzaichin.

Ziua Internațională a Dunării a fost sărbătorită pentru prima dată în 2004 pentru a marca zece ani de la semnarea Convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului Dunărea. Marcarea Zilei Internaționale a Dunării a fost instituită după semnarea, în 1994, a Convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului Dunărea de către Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea (ICPDR). Documentul, semnat la 29 iunie 1994, la Sofia, oferă cadrul de cooperare al guvernelor, organizațiilor neguvernamentale, instituții de cercetare și industrie, această dată fiind marcată la nivel internațional la propunerea țărilor dunărene și sub auspiciile Comisiei Internaționale pentru Protecția Fluviului Dunărea.
Manifestările dedicate acestei zile se desfășoară în toate cele 14 state dunărene, pentru a marca dorința acestor țări de a adopta măsuri și strategii comune pentru protejarea fluviului european în fața unor amenințări diverse, precum fenomenele extreme (secetă sau inundații) sau poluări accidentale. În zonele din apropierea malurilor fluviului sunt organizate festivaluri, întâlniri publice, evenimente educative, sportive și de divertisment. Ziua Dunării înseamnă solidaritate între popoarele care împart acest bun comun, în ciuda diferențelor de culturi și istorii, având în schimb o dorință comună – responsabilitatea de a proteja această resursă prețioasă.

Ultima modificare: 29.06.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul FIRMA DE SALUBRIZARE GIREXIM-AMENDATĂ PENTRU MODUL DEFECTUOS ÎN CARE ÎȘI DESFĂȘOARĂ ACTIVITATEA

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.