A FOST SEMNAT CONTRACTUL DE FINANȚARE PENTRU MODERNIZAREA A ȘAPTE KM DE DRUM DIN MUNICIPIUL GIURGIU

A FOST SEMNAT CONTRACTUL DE FINANȚARE PENTRU MODERNIZAREA A ȘAPTE KM DE DRUM DIN MUNICIPIUL GIURGIU

Contractul de finanțare pentru proiectul transfrontalier „Dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu pentru o mai bună conectivitate cu reţeaua de transport TEN-T”, prin care vor fi reabilitate şi modernizate șase tronsoane din municipiu însumând aproape 7 km de drum, a fost semnat astăzi de primarul Nicolae Barbu, în prezența reprezentanţilor Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi, organism intermediar pentru Programul INTERREG V-A Romania-Bulgaria, și a viceprimarului de la Ruse, Strahil Karapchanski.

Proiectul a fost depus în parteneriat cu Primăria Ruse în cadrul Programului INTERREG V-A Romania-Bulgaria 2014-2020, Primăria Giurgiu fiind Beneficiarul Lider, și are o valoare totală de 7.835.520,26 Euro.

Pentru municipiul Giurgiu suma alocată este de 4.703.601,87 Euro, având ca surse de finanţare: Fondul European de Dezvoltare Regionala – 85%, Bugetul de Stat – 13%, Bugetul Local – 2%. Contribuția proprie a Municipiului Giurgiu este 92.376,80 Euro, reprezentând cei 2% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, la care se adaugă 87.070,00 Euro cheltuieli neeligibile.

Cele șase tronsoane de drum ce vor fi modernizate sunt:
• Tronsonul 1 – Bd. Bucureşti de la intrarea în Giurgiu dinspre București (plăcuţă indicator rutier) până la sensul giratoriu de la intersecţia cu şos. Prieteniei şi str. Gloriei – 4 benzi;
• Tronsonul 2 – Bd. Bucureşti de la intersecţia cu şos. Prieteniei şi str. Gloriei, până la sensul giratoriu de la Spitalul Judeţean – 4 benzi;
• Tronsonul 3 – Şos. Prieteniei de la sensul giratoriu de la intersecţia cu bd. Bucureşti şi str. Gloriei până la intersecţia cu str. 1 Decembrie 1918 – 4 benzi;
• Tronsonul 4 – Str. 1 Decembrie 1918 de la intersecţia cu şoseaua Prieteniei (calea ferată) până la sensul giratoriu de la intersecţia cu bd. Mihai Viteazu – 2 benzi;
• Tronsonul 5 – Bd. Mihai Viteazu de la sensul giratoriu de la Spitalul Judeţean până la sensul giratoriu de la intersecţia cu str. 1 Decembrie 1918 – 4 benzi;
• Tronsonul 6 – Bd. Mihai Viteazu de la intersecţia cu Str. 1 Decembrie 1918 până la sensul giratoriu de la Steaua Dunării – 4 benzi.

Lucrările vor consta în reabilitarea sistemului rutier, inclusiv refacerea trecerii la nivel cu calea ferată pe strada 1 Decembrie 1918, amenajarea de trotuare şi alei pietonale, amenajarea racordărilor cu străzile secundare, realizarea de semnalizări şi marcaje, amenajarea de piste de biciclete pe 5 din cele 6 sectoare de drum modernizate, precum şi realizarea unui sens giratoriu și a unei fântâni arteziene pe tronsonul 2 (la intersecția Bd. București cu Bd. Daciei și Bd. Acad. Miron Nicolescu).
Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni de la semnarea Contractului de finanţare.

Acesta este cel de-al treilea proiect depus și câștigat de municipalitate în cadrul Programului INTERREG V-A Romania-Bulgaria 2014-2020, alături de proiectul pentru amenajarea unui sector al Canalului Sfântul Gheorghe în scopul îmbunătățirii conectivității în Euroregiunea Ruse – Giurgiu (3.005.073,37 Euro), aflat deja în implementare, și de cel privind valorificarea Cetății Giurgiu (498.578 Euro), pentru care contractul de finanțare a fost semnat pe 30 iulie a.c.

Proiectul „Dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu pentru o mai bună conectivitate cu reţeaua de transport TEN-T” continuă investiţia făcută de municipiul Giurgiu în perioada 2012-2015 prin proiectul transfrontalier „Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse – Giurgiu cu Coridorul 9 Pan – european de transport”, finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013, prin care au fost reabilitaţi 2,4 km de drum.

Ultima modificare: 06.09.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul PE 15 SEPTEMBRIE GIURGIUVENII SUNT INVITAȚI SĂ CUREȚE ROMÂNIA DE DEȘEURI ÎN CADRUL INIȚIATIVEI “WORLD CLEANUP DAY”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.