SE PRIMESC ÎN CONTINUARE CERERI PENTRU LOCUINȚE ANL SAU SOCIALE

SE PRIMESC ÎN CONTINUARE CERERI PENTRU LOCUINȚE ANL SAU SOCIALE

Cei care doresc să intre în posesia unei locuințe ANL sau sociale își pot depune în continuare dosarele la sediul Primăriei Giurgiu, acestea urmând a fi analizate de o comisie de evaluare constituită la nivelul Consiliului Local și apoi ierarhizate în funcție de mai multe criterii stabilite prin hotărâre de consiliu.
Până în prezent au fost depuse 1157 cereri pentru locuințe ANL și 2118 cereri pentru locuințe sociale, însă multe dintre acestea sunt incomplete, motiv pentru care municipalitatea face un către titularii acestor cereri să se prezinte la Direcția Patrimoniu din cadrul Primăriei pentru a-și completa dosarele de locuință.

Iată ce acte trebuie să conțină dosarul pentru o locuință ANL:

A. Criterii de acces locuință
1. Acte de identitate în copie și original (pentru conformitate)
2. Declarații autentificate ale titularului cererii de locuință și după caz familiei acestuia – soț/soție, copii și/sau alte persoane aflate în întreținere din care să rezulte că nu dețin și nu au deținut o locuință în proprietate și/sau să nu fie beneficiarii unei locuințe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unităților administrativ-teritoriale sau a unității în care își desfășoară activitatea și/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuințe pentru tineri destinată închirierii indiferent de localitatea unde este amplasată.
3. Adeverință de la locul de muncă sau alte acte din care să rezulte că solicitantul ăși desfășoară activitatea profesională în municipiul Giurgiu.
B. Criterii de ierarhizare stabilite prin punctaj
1.1. Copie a contractului de închiriere în spațiul din fondul locativ privat cu valabilitate de cel puțin un an înregistrat la Administrația Financiară, copie după actul de identitate cu viza de reședință, declarații autentificate la notar din care să rezulte suprafața deținută în baza acestui contract și componența familiei titularului.
1.2 Declarație autentificată la notar a proprietarului locuințeidin care să rezulte că titularul cererii și membrii familiei acestuia sunt tolerați în spațiu, copie după actul de identitate cu viza de reședință, precum și declarație autentificată la notar din care să rezulte suprafața totală locativă și numărul total al locatarilor care locuiesc împreună în unitatea locativă.
2. Acte de stare civilă, în copie legalizată:
– certificat de căsătorie
– certificat de naștere pentru fiecare copil
3. Certificat eliberat de către comisia medicală de expertiză, din care să rezulte boala de care suferă solicitantul sau un alt membru al familiei, ori aflați în întreținerea acestuia potrivit legii.
4. Numărul de înregistrare al cererii de luare în evidență pentru închirierea locuințelor construite de ANL
5. Copie autentificată după diploma de la ultima formă de învățământ (sau după caz adeverință emisă de unitatea de învățământ)
6. Adeverință prin care se certifică faptul că titularul cererii de locuință este tânăr provenit dintr-o casă de ocrotire socială
7. Act de adopție sau cerere de adopție
8. Hotărâre judecătorească irevocabilă de evacuare din case naționalizate sau după caz proces verbal de evacuare întocmit de către executorul judecătoresc
9. Hotărâre judecătorească irevocabilă prin care s-a dispus desfacerea căsătoriei și încredințarea copiilor minori.

Lista documentelor necesare pentru dosarul de locuință socială se regăsesc în următorul link: https://www.primariagiurgiu.ro/…/D11…/$FILE/acte%20social.pdf

Ultima modificare: 09.10.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul GACIU CONSTANTIN ESTE CÂȘTIGĂTORUL CELEI DE-A ȘASEA EDIȚII A FESTIVALULUI “IN MEMORIAM MARIN GHIOCEL”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.