INIȚIATIVA EXCURSIILOR ÎN AN CENTENAR APRECIATĂ DE CONDUCEREA MUZEULUI NAȚIONAL DE ISTORIE

INIȚIATIVA EXCURSIILOR ÎN AN CENTENAR APRECIATĂ DE CONDUCEREA MUZEULUI NAȚIONAL DE ISTORIE

Pentru a marca anul centenar, în urmă cu puțin timp, printr-o hotărâre de consiliu local a fost aprobată suma de 249.000 de lei pentru ca elevii din muncipiul Giurgiu să beneficieze de excursii în scopul vizitării mai multor obiective religioase, istorice și culturale, turistice de interes național din municipiul București, județul Giurgiu și județele limitrofe.

Obiectivele au fost alese de comun acord cu cadrele didactice, acestea fiind Muzeul Național de Istorie și Muzeul Militar, ambele din București. Prima excursie a fost organizată week-endul ce a trecut de către elevii școlilor ”Academician Marin Voiculescu”, “Mihai Eminescu”, „Emil Gulian” și Colegiul Național „Ion Maiorescu”.

În conferința de presă, de astăzi, 10 octombrie 2018, primarul Nicolae Barbu a vorbit despre feed-backul primit din partea conducerii Muzeului Național de Istorie, inițiativa fiind apreciată și susținută de directorul instituției mai sus menționată:
”Directorul Muzeului Național de Istorie a rămas plăcut impresionat de această idee. Vom continua aceste excursii și în anii următori, însă vom lua în calcul alte obiective turistice, cum ar fi Muzeul Antipa, Muzeul Țăranului Român și altele.. Am lăsat la latitudinea profesorilor stabilirea ordinii în care elevii să plece în aceste excursii”, a precizat primarul Nicolae Barbu.

În același context, edilul Nicolae Barbu a mai anunțaat că în scurt timp toate unitățile de învățământ vor beneficia de wi-fi gratuit, parola acestuia fiind formată dintr-un an istoric, aceasta fiind schimbată săptămânal, pentru ca în acest mod elevii să poată memora mai ușor și mai repede anii importanți care au marcat istoria țării noastre.

În acest week-end vor pleca în excursii elevii liceelor „Nicolae Cartojan”, „Ion Barbu”, Colegiul Tehnic “Viceamiral Ioan Bălănescu”, școlile gimnaziale nr. 7, „Academician Marin Voiculescu”, „Sf. Gheorghe”, și „Mihai Eminescu”.

Transportul este asigurat de microbuzele școlare, respectiv microbuzul Clubului Sportiv Școlar, microbuzul Seminarului Teologic Ortodox Teoctist Patriarhul și microbuzul Palatului Copiilor și alte mijloace de transport care întrunesc condițiile din Regulamentul aprobat de consilieri.

Proiectul se derulează în perioada septembrie – 25 decembrie 2018, iar în vederea organizării acestor excursii, Primăria Municipiului Giurgiu va suporta sumele de bani necesare pentru acoperirea cheltuielilor privind transportul, masă/apă, vizitare obiective (15 lei/obiectiv vizitat/elev, 15 lei masa, apă/elev).

Ultima modificare: 11.10.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul LUCRĂRI EFECTUATE DE S.C. ADPP GIURGIU S.A.

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.