PROIECTUL “AMENAJAREA UNUI SECTOR AL CANALULUI SF. GHEORGHE IN SCOPUL ÎMBUNĂTĂȚIRII CONECTIVITĂȚII ÎN EUROREGIUNEA RUSE-GIURGIU” A FOST LANSAT OFICIAL

PROIECTUL “AMENAJAREA UNUI SECTOR AL CANALULUI SF. GHEORGHE IN SCOPUL ÎMBUNĂTĂȚIRII CONECTIVITĂȚII ÎN EUROREGIUNEA RUSE-GIURGIU” A FOST LANSAT OFICIAL

Obiectivul de investiții “Amenajarea unui sector al Canalului Sfântul Gheorghe în scopul îmbunătățirii conectivității în Euroregiunea Ruse – Giurgiu”, derulat de Primăria Giurgiu în cadrul unui proiect transfrontalier româno-bulgar, a fost lansat oficial astăzi, 2 noiembrie, printr-o conferința de presă, după ce în urmă cu o lună și jumătate la Ruse a avut loc un eveniment similar.

“Dezvoltarea fluviului Dunărea pentru o mai bună conectivitate a Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu coridorul pan-european de transport nr. 7” este titlul proiectului transfrontalier în valoare de aprox. 8 mil. euro, câștigat de două municipalități partenere, Giurgiu și Ruse, în cadrul Programului INTERREG V-A Romania-Bulgaria 2014-2020, Axa Prioritară 1 – O regiune bine conectată.

Alături de membrii celor două echipe de proiect, la conferința de presă de astăzi au fost prezenți primarul Nicolae Barbu, viceprimarul orașului Ruse, Dimitar Nakov, președintele „Asociației Euroregiunea Danubius Giurgiu-Ruse”, Lili Gancheva, alți membri din conducerea și executivul celor două municipalități, precum și reprezentanți ai mass-media.

În cuvântul de deschidere, atât primarul Nicolae Barbu, cât și viceprimarul Dimitar Nakov au vorbit despre frumoasa colaborare pe care cele două orașe au avut-o de-a lungul timpului și care s-a concretizat în multe proiecte de succes câștigate.

“Giurgiu-Ruse reprezintă un etalon în ceea ce privește cooperarea transfrontalieră. (…) Am avut posibilitatea să depunem cel mult patru proiecte plus unul în așteptare pe programul INTERREG V-A Romania-Bulgaria 2014-2020. Primăria Giurgiu, Primăria Ruse și Consiliul Județean Giurgiu au câștigat toate cele cinci proiecte, iar asta înseamnă că toată alocarea financiară pe INTERREG se îndreaptă către cele două comunități. Circa 20 de milioane de euro se vor investi în aceste două comunități, cea mai mare alocare bugetară la două comunități transfrontaliere.

Azi lansăm un proiect de 8 mil. euro, din care 3 mil. pentru Giurgiu și 5 mil. pentru Ruse. Spre sfârșitul iernii vom lansa și cel de-al doilea proiect, tot de 8 mil. euro, unde Primăria Giurgiu are 5 milioane, Primăria Ruse, 3 milioane, iar celelalte trei proiecte sunt în domeniile patrimoniu cultural, patrimoniu istoric și situații de urgență”, a mai precizat primarul Nicolae Barbu.

Edilul șef de la Giurgiu a anunțat totodată că România a preluat președinția SUERD de la colegii din Bulgaria, iar luni, 5 noiembrie, va avea loc un forum important la București pe tema Strategiei Dunării.

Conferința de presă a continuat cu prezentarea proiectului de către dna. Mirela Popazu, șef serviciu Programe și Relații Externe, și cu o deplasare în teren la amplasamentul obiectivului de investiție.

Ultima modificare: 02.11.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul STADIUL LUCRĂRILOR REABILITARE TERMICĂ A BLOCURILOR DIN CARTIERUL POLICLINICĂ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.