DE VINERI, FIRMA ROSAL GRUP S.A. VA COLECTA GUNOIUL ÎN MUNICIPIU

DE VINERI, FIRMA ROSAL GRUP S.A. VA COLECTA GUNOIUL ÎN MUNICIPIU

SC ROSAL GRUP SA București este firma care va presta în municipiul Giurgiu serviciul public de salubritate până la desemnarea noului operator regional de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Management eficient pentru un județ curat”.

Contractul cu această firmă a fost aprobat astăzi, în ședința de îndată a Consiliului Local, și tot în ședința de astăzi a fost aprobată instituirea taxei de habitat începând cu data de 15 februarie pentru persoanele fizice care locuiesc în municipiu și prin urmare beneficiază de serviciul public de salubritate. Numărul estimativ al acestora este de aproape 43.000, din care aproximativ 17.000 locuiesc la case.

Cuantumul taxei de habitat va fi de 8 lei/pers/lună inclusiv TVA pentru cetățenii de la bloc și 10 lei/pers/lună inclusiv TVA pentru cetățenii care locuiesc la case. Banii încasați din taxa de habitat, la care Primăria va adăuga anual cca. 1.200.000 lei, vor fi folosiți pentru plata serviciilor prestate de firma de salubritate contractată.

“Ce nu credeau unii că o să se întâmple, până la urmă am reușit, să avem un operator care să ne ia gunoiul de vineri, să nu avem o creștere foarte mare a tarifului și să nu creăm un disconfort cetățenilor în problema salubrizării. (…) De mâine, noi vom fi pregătiți la Direcția de Impozite și Taxe Locale cu formularele-declarații privind numărul de persoane pentru taxa de habitat, iar când oamenii se duc să plătească, vor completa și acea declarație. Îi rog să treacă numărul corect de persoane. Vom compara datele pe care le-au declarat pentru ajutorul de încălzire, pentru ajutorul de la Uniunea Europeană, și acolo unde avem dubii, vom merge cu Poliția Locală să verificăm la fața locului numărul persoanelor”, a precizat primarul Nicolae Barbu în conferință de presă.

Ultima modificare: 18.08.2022 – 16:15 de către

Anteriorul AVIOANELE FORȚELOR AERIENE ROMÂNE VOR SURVOLA ASTĂZI MUNICIPIUL ÎN CADRUL UNEI CAMPANII DE PROMOVARE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.