SEMINAR DE INFORMARE CU PRIVIRE LA UN PROIECT EUROPEAN CARE VIZEAZĂ ȘI ORAȘUL GIURGIU

SEMINAR DE INFORMARE CU PRIVIRE LA UN PROIECT EUROPEAN CARE VIZEAZĂ ȘI ORAȘUL GIURGIU

Viceprimarul Ionuț Cioacă împreună cu Ianca Meca, director al Direcției Programe Europene și alți reprezentanți ai Primăriei Municipiului Giurgiu au participat astăzi la un seminar organizat de Patronatul Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Calafat, în cadrul proiectului “Bărcile Dragon”, finanțat prin” Progamul Interreg V-A ROMÂNIA-BULGARIA 2014-2020”, proiect ce se derulează pe parcursul a 18 luni, având ca parteneri bulgari Agenția pentru Dezvoltare Regională și Centrul de Afaceri, Vidin și Asociația Consult Group, Vidin. Obiectivul general al proiectului este crearea și promovarea unui produs turistic comun, reprezentativ, plecând de la potențialul, oferta generoasă, naturală, a fluviului Dunărea. Ideea creării acestui produs turistic a avut în vedere și oportunitățile culturale, obiectivele istorice și resursele naturale de care dispune zona transfrontalieră. În cadrul proiectului vor fi organizate la Drobeta Turnu Severin, Calafat, Turnu Măgurele , Giurgiu, Călărași –România și Vidin, Lom, Oryahovo Svistov, Ruse -Bulgaria, seminarii, festivaluri , precum și două mini maratoane la Oroșova și Silistra. Scopul evenimentelor este sa aducă oamenii mai aproape de natură, în contact direct cu Dunărea, și să promoveze noul produs turistic „Bărcile Dragon”.
Activitățile ce vor fi desfășurate în cadrul proiectului vor crea o reală atracție, atât pentru participanți, cât și pentru spectatori, transformând aceste evenimente în adevarate festivaluri menite să atragă un număr mare de turiști. Pentru realizarea obiectivelor vor fi achiziționate: 4 bărci dragon pentru 20 de persoane, echipate cu patru rânduri de rame; 4 tobe; 4 scaune pentru cârmaci; 80 de rame pentru vâslit; 4 decorațiuni pentru barca dragon; 2 remorci cu barca dragon; 2 ambarcațiuni de siguranță cu remorci. Funie/coardă de 30 de metri; 80 de veste de salvare; 1 peridoc mobil; 1 autoutilitară, simulatoare de vâslit pentru bărci; 1 sistem de sunet, 1 cameră GoPro și 1 dronă.
Festivalul bărcilor dragon își are originea în China, unde oamenii din regatul Chu au încercat să îl salveze pe poetul Tsu Yueen cu ajutorul acestor bărci în anul 278 î.e.n. În prezent, cursele cu bărci dragon sunt cele mai populare pe râul Yangtze.

Ultima modificare: 18.08.2022 – 14:09 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul AU FOST CONFIRMATE DOUĂ FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ ÎN LOCALITATEA GIURGIU ȘI LOCALITATEA PIETRIȘU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.