DREPT LA REPLICĂ

DREPT LA REPLICĂ

În ediţia online ”Opinia Giurgiuveanului” de marți, 16.08.2022, a fost publicat articolul,”Culisele bâlciului gratuit oferit de municipalitate pentru giurgiuveni” ce conține acuzaţii grave și informații false, care induc în eroare opinia publică în ceea ce priveşte evenimentele cultural-artisitice, care sunt organizate în municipiul Giurgiu.
????Aşadar, a fost transmis spre publicare redacției, următorul
➡️DREPT LA REPLICĂ,
✅Cu referire la începutul articolului, şi anume: “Am aflat (din două surse) că spectacolul oferit giurgiuvenilor cu ocazia bâlciului tradițional de Sf. Maria ar fi fost gratuit. Adică, societatea care a organizat bâlciul “a cheltuit miliarde” și că scena, sunetul, luminile, plata artiștilor, au fost “pe barba” societății respective… Așa a declarat (în două reprize), domnul Virgil Pețanca, directorul Centrului Cultural “Ion Vinea”.
Iată cele două declarații (în cadrul aceluiași interviu de 3 minute) ale domnului Pețanca:
R: Cine este organizator aici?
V. Pețanca: Eu, cu acel partener care vine gratuit cu tot ce este aici: scenă, artiști – ca să înțeleagă și giurgiuveanul de rând că Giurgiu nu are bani să își permită să facă treaba asta…
(Peste 60 sec.)
V. Pețanca: Acest partener care vine gratuit și care aduce scenă, sunet, lumini, artiști, ceea ce costă miliarde, pe noi nu ne costă nimic, poate să închirieze spațiul pe care noi i l-am dat în administrare o săptămâna sau două zile cu acest scop.“, ➡️ precizăm că declaraţiile domnului Virgil Peţanca au fost făcute, miercuri 10 august 2022, în jurul orelor prânzului, atunci când se făceau probe de montaj. În momentul încheieirii acordului de parteneriat cu titlu gratuit, între Centrul Cultural “Ion Vinea“ şi S.C. Viobeti S.R.L., au fost purtate discuţii referitoare la implicarea Primăriei municipiului Giurgiu, respectiv a Centrului Cultural “Ion Vinea“, în organizarea acestui eveniment. În acest context, din dorinţa firească de a avea o contribuţie palpabilă în desfăşurarea activităţilor (de aproximativ 3 ani, municipalitatea din Giurgiu nu a contribuit material în organizarea evenimentelor de acest gen), Centrul Cultural “Ion Vinea“ a solicitat sprijin, printr-o adresă, Direcţiei Administrare Active din Proiecte cu Fonduri Europene, prin punerea la dispoziţie a scenei şi a aparaturii aferente acesteia (lumini şi sunet), cu rezerva că dacă acestea nu corespund cerinţelor evenimentului, partenerul (S.C. Viobeti S.R.L) va asigura tot ce este necesar. De altfel, scopul principal a fost acela de a testa, pentru prima dată, performanţele, atât ale scenei, cât şi ale aparaturii, în vederea utlizării acestora la următoarele evenimente organizate de către municipalitatea din Giurgiu prin Centrul Cultural “Ion Vinea“. După prima zi de la instalare, s-a constatat că, sistemul de sunet nu corespunde cerinţelor unui astfel de eveniment, fapt pentru care S.C. Viobeti S.R.L a pus la dispoziţie un sistem de sunet performant.
✅“Numai că, surpriză! Scena, sunetul și luminile sunt ale Primăriei, mai exact sunt achiziționate printr-un proiect cu fonduri UE de către Direcția Administrare Active din Proiecte cu Finanțare Europeană (DAAPFE). Proiect cu care domnul primar Anghelescu nu prea a fost de acord, astfel că acesta (proiectul) s-a derulat doar pe jumătate – s-a achiziționat scena cu instalațiile de sunet și lumini, iar pentru restul proiectului, Primăria, evident, nu a avut bani… Conform proiectului, o perioadă de trei ani, scena (sau orice achiziție prin proiect) “nu poate produce bani”, nu poate fi închiriată, etc.“ ➡️SCENA NU A FOST ÎNCHIRIATĂ! A fost pusă la dispoziţie, ca sprijin în organizarea evenimentului, dar şi pentru a testa aparatura în vederea folosirii acesteia în cadrul altor manifestări, iar în ceea ce priveşte clauzele proiectului cu finanţare europeană, vă comunicăm faptul că scena şi aparatura nu au părăsit patrimoniul municipiului Giurgiu.
✅Referitor la “Să înțelegem că Primăria, prin Centrul Cultural “Ion Vinea” a acționat pro bono și au ajutat o biată societate privată să organizeze un spectacol de pe urma căruia a avut un beneficiu “de miliarde”?“ ➡️ vă informăm că, un spectacol oferit publicului gratuit, nu este aducător de venituri, din contră, organizatorul plăteşte prestaţia artiştilor ( Alex Velea, Lora, Ionuţ Dolănescu etc.).
✅Din cele expuse, este de la sine înţeles că nu a existat “vreo afacere“ de pe urma căreia să beneficieze cineva şi că toate informaţiile redate opiniei publice prin intermediul articolului publicat de către redacţia dumneavoastră, au drept scop denigrarea şi defăimarea Primăriei municipiului Giurgiu şi implicit a unor instituţii aflate în subordinea Consiliului Local, respectiv Centrul Cultural “Ion Vinea“ şi Direcția Administrare Active din Proiecte cu Finanțare Europeană (DAAPFE).

Ultima modificare: 17.08.2022 – 07:35 de către Administrator

Anteriorul Hramul Bisericii Sfinții Martiri Brancoveni

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.