,,TOTUL PENTRU EDUCAȚIE, TOTUL PENTRU VIITOR”

,,TOTUL PENTRU EDUCAȚIE, TOTUL PENTRU VIITOR”

Primăria Municipiului Giurgiu a arătat constant că educația reprezintă o prioritate strategică prin susținerea și dezvoltarea continuă a unităților de învățământ, dar și prin promovarea unor programe educaționale.
Cele două parteneriate încheiate cu Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, denumite generic “Unități de învățământ fără riscuri” și “Campania antidrog” au avut ca scop scăderea riscului implicării și victimizării elevilor în consumul de droguri, traficul de persoane, violență școlară, dependența de mediul online și alte vicii care îi pot ține captivi, îngreunându-le evoluția, atât lor cât și comunității din care fac parte.
Prezența zilnică în unitățile de învățământ a consilierilor primarului Adrian Anghelescu, întâlnirile cu caracter preventiv-educativ și dezbaterile eficiente avute cu elevii, părinții și profesorii, au dus la atingerea acestui scop.
De asemenea, prezența în rândul elevilor a primarului Adrian Anghelescu, a viceprimarilor Marian Damian și Ionel Muscalu, a întărit convingerea că unitățile de învățământ giurgiuvene vor fi ferite de aceste riscuri, că nu vom ceda în fața acestora și împreună cu întreaga comunitate vom fi mult mai puternici.
Din punctul nostru de vedere, aceste riscuri nu ar trebui să existe dacă:
➡️activitățile educativ-preventive și de intervenție sunt eficiente;
➡️este cunoscut fenomenul consumului de droguri, cauzele și consecințele acestuia;
➡️putem identifica tipurilor de droguri pentru a nu deveni victime ale unui consum involuntar;
➡️mediul frecventat de către copii oferă o dezvoltare armonioasă;
➡️părintele este un exemplu pozitiv pentru copil, aceasta fiind prima lecție antidrog pentru că atitudinea și comportamentul părintelui sunt copiate foarte repede de către copil și puse în aplicare;
➡️se păstrează o comunicare sinceră și deschisă între copil și părinți sau cadre didactice;
➡️există o supraveghere atentă a părintelui privind mediul frecventat de către copil, colectivul, randamentul școlar, dar și o viteză de reacție atunci când sunt semnalate unele derapaje.
Aceste atitudini toxice care pot apărea în rândul copiilor și implicit în unitățile de învățământ, afectează familiile, dar și comunitatea din care fac parte. Prejudiciile pe care le generează sunt enorme și de aceea trebuie să existe implicare și o supraveghere atentă din partea tuturor, a părinților, a cadrelor didactice, a instituțiilor și autorităților publice locale.
Considerăm că această comunitate din care facem parte beneficiază de tot suportul pentru ca elevii să se dezvolte armonios, iar unitățile de învățământ să le poată oferi educație și credință în tot ceea ce fac.
,,FĂ O PASIUNE DIN A ÎNVĂȚA, DOAR ASTFEL NU TE VEI OPRI DIN A CREȘTE”

Ultima modificare: 23.05.2025 – 08:40 de către Administrator

Anteriorul PENTRU UN ORAȘ FUNCȚIONAL ȘI CURAT: ACHITAȚI TAXA DE HABITAT!
Primăria Municipiului Giurgiu © 2025. Toate drepturile rezervate.