COMUNICAT DE PRESĂ – DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ – DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ

Stimați cetăteni,
Vă aducem la cunostintă urmatoarele:
Securitatea cibernetică reprezintă o preocupare majoră în întreaga lume, iar Uniunea Europeană (UE) a luat măsuri pentru a combate amenințările cibernetice și a promova reziliența digitală. Iată câteva informații relevante:
1. Răspunsul UE la provocările în materie de securitate cibernetică:
➡️UE acționează pe mai multe fronturi pentru a proteja cetățenii și infrastructura sa digitală.
➡️Principalele amenințări cibernetice includ atacuri sofisticate, malware, phishing și furt de date.
➡️Liderii UE au solicitat consolidarea capacității UE de a se proteja împotriva amenințărilor cibernetice și de a asigura un mediu de comunicare securizat.
2. Strategia de securitate cibernetică a UE:
➡️Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă au prezentat o nouă strategie de securitate cibernetică a UE în decembrie 2020.
➡️Scopul acestei strategii este de a consolida reziliența Europei la amenințările cibernetice și de a asigura servicii digitale fiabile și de încredere pentru cetățeni și întreprinderi.
3. Riscurile cibernetice comune:
➡️Furtul de identitate, extorsiunea, santajul și atacurile malware, phishing, spamming sau cu virusuri sunt amenințări frecvente.
➡️Orice organizație trebuie să limiteze riscul de apariție a acestor situații.
4. Sancțiuni împotriva atacurilor cibernetice:
➡️Consiliul UE a prelungit regimul de sancțiuni împotriva atacurilor cibernetice până în 2025, pentru a contracara amenințările la adresa UE și a statelor membre.
5. Situația în România:
➡️Sectoarele energetic, transporturi, guvernamental și al serviciilor publice au fost cele mai afectate de atacurile cibernetice în România în 2023, reprezentând 72% din totalul incidentelor.
În concluzie:
1.securitatea cibernetică este esențială pentru o Europă rezilientă, verde și digitală, iar eforturile continue ale UE vizează protejarea cetățenilor și a infrastructurii digitale;
2.
➡️NU oferiți informații cu caracter personal prin telefon (ex: date de identitate, conturi bancare, alte informații cu caracter personal);
➡️NU deschideți mesaje, e-maluri, alte tipuri de conținut dacă acestea provin din surse necunoscute (ex: mesaje privind colete pe care nu le-ați comandat, e-mailuri de actualizare a datelor bancare, etc);
➡️VERIFICAȚI din mai multe surse sigure daca apelul telefonic/mesajul/e-mailul/conținutul primit referitor la o situație urgentă prin care trebuie să oferiți date cu caracter personal este real.
Sursa foto: google

Ultima modificare: 08.07.2024 – 11:59 de către Administrator

Anteriorul Piscina Stejarul – o oază de liniște și relaxare în mijlocul pădurii

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.